Mâncare chinezească

Vită cu sos de stridii

Pentru noi a devenit un obicei ca în fiecare săptămână să mâncăm un preparat cu origini asiatice, îndeosebi chinezeşti. Săptămâna aceasta am hotărât să încerc ceva nou, iar vita cu sos de stridii se potrivea de minune cu ingredientele pe care le aveam la îndemână. Până acum am mâncat acest preparat doar la restaurant şi mi-a plăcut. Dar trebuie să vă spun că parcă mi-a plăcut şi mai mult varianta mea.

Ingrediente

600 gr carne slabă de vită

4 linguri sos de soia

2 linguri amidon de porumb

2 linguri oţet de orez

2 linguri ulei de susan

3 linguri ulei de floarea soarelui

jumătate de ardei gras galben

jumătate de ardei gras roşu

jumătate de ardei gras verde

15 ciuperci urechi de lemn uscate

5 linguri sos de stridii

1 lingură sos de peşte

3 fire ceapă verde

Preparare

Se taie carnea în feliuţe subţiri (aprox 5 mm grosime şi 3 cm lungime), se pune într-un bol şi se amestecă cu sosul de soia, amidonul, oţetul de orez şi uleiul de susan. Se lasă la marinat pentru cel puţin 30 de minute.

Între timp, se spală urechile de lemn în 2-3 ape şi apoi se hidratează pentru 30 de minute, în apă călduţă.

Ardeii se spală şi se taie cuburi mari.

Într-un wok, se încinge uleiul de floarea soarelui şi se căleşte carnea la foc mare pentru 5 minute. Apoi se adaugă ardeiul şi urechile de lemn (dacă sunt mari, se taie şi acestea pe jumătate, să aibă cam aceleaşi dimensiuni cu bucăţile de carne). Se călesc legumele împreună cu vita până când se înmoaie puţin ardeii.

Se adaugă şi sosurile de stridii şi peşte şi se mai lasă 3 minute pe foc.

La sfârşit se presară ceapa verde tăiată fin, oblic.

Vita cu sos de stridii se serveşte însoţiă de tăieţei chinezeşti sau orez.

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment