SuperBlog

Vis de vară în Viena

Palatul Hofburg
Sursa foto gerstner-hotels.at

Sărut apăsat două perechi de fălcuţe pufoase. Apoi strâng tare în braţe puii de om pe care urmează să îi las,  pentru câteva  zile, în grija bunicilor entuziasmaţi (nici măcar nu ştiu cât vom lipsi de acasă).

Dau ultimele instrucţiuni cu privire la îngrijirea copiilor, ce jucărie preferă fiecare să-şi ia cu el la culcare, R. vrea neapărat să i se citească “Cel mai iubit tătic din lume” în fiecare seară, iar E. acceptă doar cartea cu reţete a Prinţesei urbane.

Fac asta deşi nu e prima dată când rămân cu bunicii. Totuşi, e prima dată în 4 ani de zile când plecăm singuri într-o vacanţă romantică. Pfff, măcar de mi-ar fi spus unde mergem.

Mă urc în taxi şi privesc cu ochii înlăcrimaţi la cei doi omuleţi care deja au fugit la joacă. Îmi spun că va fi totul bine, iar noi vom avea parte de cele mai frumoase zile împreună. Apoi îmi aduc aminte de ceva:

-Dragul meu, ştii cât de mult apreciez că te-ai gândit să-mi faci un aşa cadou, dar spune-mi te rog unde mergem!

-O să afli când ajungem la aeroport.

-Îţi promit că nu te mai întreb nimic, e suficient să-mi dai un indiciu.

-Ţi-am spus că am în plan cea mai romantică escapadă de care o să ai parte vreodată.  Iar asta ar trebui să fie suficient.

Mă îmbufnez şi decid să nu mai scot un cuvânt până la aeroport. Două minute mai târziu regândesc strategia.

-Şi totuşi.. cine te-a ajutat? E prima dată când planifici singur o vacanţă.

-Am primit tot ajutorul de care aveam nevoie de la Christian Tour, au nişte oferte city break trăsnet.

Bun, deci este vorba de un city break Christian Tour. Intru repede pe site, dar nu mă ajută prea mult. Sunt atât de multe variante încât nu am cum să ghicesc. Încă puţin şi ajungem la aeroport.

-Uită-te pe tabela. Al patrulea zbor este al nostru.

Îmi ridic privirea cu emoţie, citesc şi mă luminez la faţă. Voi avea parte de un city break în Viena, destinaţie la care visam de pe când eram proaspăt căsătoriţi.

Rapid, îmi fac un plan mental cu ce trebuie să vedem, să mâncăm, să descoperim în Viena. Mă uit la el şi-mi dau seama că ştie deja la ce mă gândesc. Nu apuc să zic nimic.

-Să ştii că am totul plănuit în cel mai mic detaliu. M-am ocupat de absolut tot, chiar şi de rezervări la trei dintre cele mai bune restaurante din oraş, unde vom servi cina în următoarele seri. Începem cu Blue Mustard, continuăm cu Tian, şi încheiem cu Vestibul.

-La asta chiar nu mă aşteptam! În sfârşit ajung şi eu la un restaurant cu o stea Michelin. Şi mai bine, la două restaurante. Văd că ai luat în serios tot romantismul. Iar pentru prânz?

-Te las pe tine să alegi. Dar sunt sigur că eşti de acord să devorăm un şniţel adevărat la Figlmuller. Am auzit că au cele mai bune şniţele din lume.

Cafe Sacher
Sursa foto sacher.com

-Cum aş putea să te refuz. Apoi savurăm o felie de sachertorte la Cafe Sacher?

-Vom ajunge şi la Cafe Sacher după ce vom viziona o reprezentaţie la Operă. Am biletele chiar aici.

Opera de Stat din Viena
Sursa foto christiantour.ro

-Vom avea o vacanţă plină. Aş vrea totuşi să avem parte şi de puţină relaxare.

-M-am gândit deja şi la asta. Ce te relaxează pe tine mai mult decât o sesiune de cumpărături? Am rezervat o zi întreagă pentru shopping pe Mariahilferstrasse.

-Sper că ai plătit şi bagaj de cală în cazul ăsta.

-Când cumperi bilete de avion Christian Tour, nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa asta.

Pentru un scurt moment visez cu ochii deschişi la zilele ce vor urma. La cum ne vom plimba noi singuri pe străzile Vienei, pe Ringstrasse, cum vom savura o cafea aromată în frumoasele cafenele, cum vom reuşi să mâncăm în linişte o cină la lumina lumânărilor,fără răsete ascuţite de copii (deja mi se face puţin dor de micii chiţăitori). Şi îmi dau seama că dacă tot ajungem în Viena ar trebui să vizităm şi obiectivele turistice mult lăudate.

-Bine, bine, dar de vizitat ce vizităm?

-Ah, da. În primul rând, vom merge la Palatul Schonbrunn şi ne vom plimba prin grădinile acestuia. Ştiu cât de mult îţi doreşti asta. Apoi ar mai fi Palatele Hofburg şi Belvedere. Viena nu ar fi Viena fără ele şi nu trebuie să le ratăm. Cu puţin noroc ajungem şi la Catedrala Sf. Ştefan.

Palatul Schonbrunn
Sursa foto christiantour.ro

-Văd că m-am înşelat în privinţa ta. Pe viitor o să las în seama ta planificarea vacanţelor. Iar eu mă ocup de bagaje. 

-Nu vrei să vezi cum va fi vacanţa asta înainte să iei astfel de hotărâri radicale?

-Din ce mi-ai povestit pot să-ţi spun că te-ai descurcat mai bine decât mine. 

Facem check-inul, trecem de controlul bagajelor, verificarea documentelor de călătorie şi ajungem la poarta de îmbarcare. Mai avem timp şi de o cafea înainte să urcăm în avion.

Jumătate de oră mai târziu suntem deja în avion şi ne pregătim să plecăm spre ceea ce se anunţă a fi un vis frumos. Avionul decolează la timp şi imediat ce suntem în aer decid să mă odihnesc puţin. 

Îmi sărut soţul şi închid ochii. Adorm aproape instantaneu.

Simt o mână pe umăr şi deschid uşor ochii. Sunt în dormitorul nostru. Mă uit buimacă la ceas şi văd că este ora 08.00. Aud două voci piţigăiate şi picioruşe tropăind pe parchet. Primesc doi pupici băloşi de la cei mai frumoşi copii şi un sărut de la soţul meu. 

Încep să cânte “La mulţi ani!” – pe mai multe voci – şi să ţopăie în pat. E 8 August. Îmi primesc şi cadoul.

Dar eu deja ştiu ce vreau anul viitor. O vacanţă romantică în Viena!

(*Acest articol a fost scris pentru a doua probă din competiţia SuperBlog 2018)

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment