SuperBlog

Viaţa în casă nouă începe în bucătărie


Sursa foto somproduct.ro

Este prima dimineață petrecută în casă nouă. Ne-am dorit atât de mult casa noastră încât nu am mai avut răbdare nici măcar să ne cumpărăm un pat.

Mă ridic cu greu de pe saltea și pășesc somnoroasă pe parchetul călduţ – a meritat să investim în sistemul de încălzire prin pardoseală. Tot ce îmi doresc acum este o cafea aburindă, care să alunge ultimele urme ale nopții mult prea scurte. Am vorbit până târziu despre cum am vrea să arate noua noastră căsuță. Acum este goală și posacă, atât de goală încât se aude ecoul.

Cobor în bucătărie și-mi dau seama că este și ea la fel de goală. Nu tu chiuvetă, nu tu espressor.. nu tu cafea. Dar soțul, unde mi-e soțul?

Se aude soneria. Cine poate fi la ora asta? Ah, e soțul rătăcit. Și a adus cafea.

Ne așezăm pe jos și sorbim încet din paharele de cafea. Ce bune ar fi fost acum două căni mari și frumos colorate. Dar mă mulțumesc și cu paharul de carton. Măcar cafeaua este bună.

Bucătăria este cea care face dintr-o casă, acasă!

-Știi, mă gândeam că ar trebui să începem cu bucătăria. Cred că mă pot obișnui să mai dorm o perioadă pe saltea, dar nu pot să renunț la o cafea băută în tihnă și la a găti.

-Parcă mi-ai citit gândurile. Nu-mi imaginez cu am putea să rezităm fără sesiunile noastre de gătit. Iar pentru asta este clar că avem nevoie măcar de o plită. Şi de o chiuvetă.

-Sesiunile “noastre”? Mă simt generoasă în dimineaţa aceasta aşa că o să trec cu vederea.

-Nu eşti singura care se simte generoasă. Am decis că tu eşti cea mai în măsură să decizi cum ar trebui să arate bucătăria. Aşa că dreptul de veto îţi revine ţie.

-Eu zic să o luăm cu începutul şi vedem mai târziu cum facem cu dreptul de veto. Ştii cât de mult îmi doresc o mobilă albă, simplă, uşor de “accesorizat”. În felul acesta putem să optăm pentru masă albă şi o pată de culoare dată de scaune. Poate teal.

Sursa foto somproduct.ro

-Pe mine m-ai pierdut complet la “teal”. Dar te cred pe cuvânt. Ştii că nu mă pricep la aspecte cromatice.

-Următoarele pe listă ar fi electrocasnicele. Aici este domeniul tău, aşa că îţi încredinţez ţie sarcina de a le alege. Şi chiuveta o las tot în seama ta. Iar eu o să arunc un ochi pe SomProduct pentru ustensilele de bucătărie potrivite. Mobila trebuie să aibă un sertar pentru tacâmuri şi unul pentru ustensile.

Sursa foto somproduct.ro

Un dulap separat care va fi un fel de colţişor pentru cafea, în care vom încorpora espressorul şi ceştile de cafea, împreună cu zaharniţa şi linguriţe. În felul acesta vom avea totul la îndemână dimineaţa, când pregătim – buimaci – cafeaua.

-Mă gândeam eu că o să-i găseşti un loc special.

-Nu numai cafeaua o să aibă un dulap special. Trebuie să mai existe unul pentru condimente şi produse de băcănie, cum ar fi zahărul, făina, mălaiul. Ai prins ideea. Fiecare dintre acestea o să fie puse în borcane speciale, frumos aranjate în dulap. Şi etichetate, nu aş vrea să încurc sumacul cu za’atarul.

-Sau să încurc eu sarea cu zahărul. O cafea cu sare pentru doamna!

-Ne mai trebuie câteva oale de diverse dimensiuni, o tigaie cu pereţii înalţi, una pentru clătite, un wok şi câteva tăvi pentru prăjituri şi fripturi. Am pus ochii pe câteva deja.

Sursa foto somproduct.ro

-Îmi faci poftă de clătite. Vor fi primele pe care ţi le voi pregăti când o să văd bucătăria decorată.

-Da, dar pentru asta mai avem nevoie şi de veselă. Una colorată, atipică. Avem nevoie de o pată de culoare în bucătăria noastră albă.

Sursa foto somproduct.ro

-Trebuie să alegem şi un set de cuţite grozave, durabile şi care să treacă testul hârtiei. Sigur ai văzut pe la teleshopping cum taie prezentatorul o foaie de hârtie cu un cuţit bine ascuţit. Aşa cuţite ne trebuie şi nouă. Aşezate într-un suport de lemn.

-Văd că începe să te prindă şi pe tine toată treaba asta cu decoratul bucătăriei.

-Numai când mă gândesc că o să ne putem servi micul dejun la masă şi parcă mă apucă un chef nebun de cumpărături.

-Buuuun. Acum ne mai trebuie doar câteva prosoape de bucătărie şi măcar două feţe de masă. Unele din damasc teflonat, care nu permite lichidelor să se impregneze. Sunt cea mai tare invenţie, uşor de curăţat şi de spălat.

-De damasc am auzit, dar damasc teflonat nu am văzut până acum. Eşti sigură că ne trebuie aşa ceva?

-La cât de stângace sunt uneori, să zici mersi că nu cumpăr o muşama. Una cu flori.

-Bine, bine. Damasc teflonat să fie. Ai uitat de ceva foarte important. Un tocător cu greutate. Adică să fie suficient de greu încât să nu fugă prin bucătărie când porţionezi friptura

Sursa foto somproduct.ro

-Ne trebuie cel puţin trei tocătoare, nu doar unul. Pentru carne, legume şi pâine. Şi dacă tot am ajuns la pâine, cred că avem nevoie şi de un banneton.

-Banne.. ce? E ceva pentru banane?

-Nu. Este un fel de coşuleţ în care laşi pâinea la dospit. Trebuie să am unul în bucătăria mea ideală. 

-Deci o să mâncăm pâine de casă. Pot să accept asta. Dar cred că vom avea nevoie şi de un cântar, să ţin kilogramele sub observaţie.

-Mai degrabă o să avem nevoie de un cântar de bucătărie. Unul precis şi care să nu mă lase la greu, cum s-a întâmplat cu cel pe care îl aveam în vechea casă.

-Perfect! Avem lista cu tot ce ne trebuie, nu ne rămâne decât să ne punem pe treabă.

-Iar de îndată ce o să avem bucătăria noastră ideală, trebuie să ne invităm prietenii la o masă de bucătărie nouă.

Urmează un moment de tăcere. Amândoi continuăm să ne gândim la acelaşi lucru. Ne imaginăm, organizăm şi reorganizăm bucătăria noastră de vis. Acea cameră în care ne vom petrece împreună dimineţile cu miros de cafea, prânzurile cu arome îmbietoare şi serile în tihnă, cu un pahar de vin în mână.

(*Acest articol a fost scris pentru proba a treia din competiţia SuperBlog 2018)

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline