Deserturi

Tort de mere

Când avem poftă de ceva dulce şi rapid, apelez adeseori la această reţetă. Iar faptul că are muuulte mere, este un mare plus. Uneori folosesc chiar mai multe mere (depinde şi câte am la îndemână) pentru că soţului meu îi place să mănânce mere cu tort, nu tort cu mere 🙂 Eu sunt încântată că mâncăm mai multe fructe, el e fericit că are parte de o doză în plus de zahăr. Genul de situaţie din care toată lumea iese în câştig.

Ingrediente tort de mere

4 ouă
4 linguri de făină
4 linguri de zahăr

8 mere medii
O linguriţă de scorţişoară
5 linguri de zahăr (sau mai puţine dacă merele sunt dulci)

Pentru cremă
3 gălbenuşuri
3 linguri rase zahăr pudră
400 ml lapte
1 baton de vanilie
100 gr unt
2 linguri amidon de porumb

Preparare tort de mere

BLAT

  1. Gălbenuşurile se bat cu zahărul până când acesta se topeşte şi compoziţia capătă o culoare mai pală.
  2. Albuşurile se bat spumă (eu pun şi un praf de sare).
  3. Gălbenuşurile se adaugă peste albuşurile bătute spumă şi se amestecă încet, cu ajutorul unei spatule.
  4. Făina se adaugă treptat şi se amestecă foarte încet.

MERE

Merele se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Se pun zahărul şi scorţişoara şi se amestecă bine.

ASAMBLARE

  1. Compoziţia se pune într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm, în care aţi pus hârtie de copt.
  2. Se pune şi aluatul pentru blat preparat anterior.
  3. Se coace la 180 grade pentru 20-30 min, până când blatul capătă o culoare arămie. Pentru a verifica dacă este copt, folosiţi o scobitoare. Dacă aceasta iese curată, blatul este gata.
  4. După ce se răceşte, îl scoateţi din tavă şi îl răsturnaţi pe un platou.

CREMA

  1. Laptele se pune la fiert (la foc mic) împreună cu batonul de vanilie. După ce a dat în clocot, se strecoară şi se lasă la răcit pentru 5-10 minute.
  2. Între timp, gălbenuşurile şi zahărul pudră se bat până când compoziţia capătă o culoare pală.
  3. Gălbenuşurile, laptele şi amidonul se pun pe foc mic şi se amestecă având grijă să nu se prindă. Crema trebui fiartă până ajunge la o consistenţă groasă. Când este gata, se lasă la răcit.
  4. Untul se bate cu mixerul până devine pufos. În momentul în care crema s-a răcit, se încorporează untul.
  5. Acum crema este gata şi puteţi să o puneţi peste stratul de mere.

Notă: Tortul se lasă la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a-l servi.

0 Comments
Tags: , ,

lacrimioara

Reply your comment