Uncategorized

Tocăniţă de viţel la cuptor

tocanita de vitel la cuptor

Zilele trecute am făcut greșeala de a intra intr-un magazin de articole pentru bucătărie. Bineînțeles ca nu am putut sa plec de acolo cu mâna goală. Încă de când am intrat, am pus ochii pe un vas ceramic roșu și frumos. L-am cumpărat și am plecat fericită spre casă. Și dacă tot eram bucuroasă de noua mea achiziție, a trebuit sa o și pun la treaba. Aveam în frigider o bucata de pulpă de vițel pe care intenționam să o gătesc la slow cooker dar mi s-a părut mai potrivit să o transform într-o tocăniță de vițel la cuptor, pe care eu am servit-o cu găluște de făină (făcute cu noua mea ustensilă specială). A ieșit o minunăție de tocăniță și puștiul a mâncat pe nerăsuflate carnea fragedă și găluștele îmbibate în sosul delicios.

Ingrediente tocăniţă de viţel

700 gr pulpă de viţel

2 linguri ulei

2 morcovi

3 cepe

1 bucată ţelină (aproximativ 100 gr)

jumătate de ardei capia

3 grăunţe usturoi

2 linguri pastă de tomate

1 lingură sos Worcestershire

200 ml suc de mere

500 ml apă

sare, piper

pentru servit – găluşte de făină, orez, paste.

Mod de preparare tocăniţă de viţel

 1. Pulpa de viţel se curăţă de eventuale pieliţe sau grăsime şi se taie în cuburi de aprox. 2×2 cm.
 2. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se rumenesc cuburile de carne. Este important să nu înghesuiţi carnea în tigaie, rumeniţi-o în două tranşe dacă e nevoie.
 3. Carnea se scoate într-un vas de ceramică (este nevoie să aibă şi capac), pe care o veţi introduce mai târziu în cuptor.
 4. Se curăţă şi se spală legumele.
 5. Ceapa se toacă mărunt şi usturoiul se mărunţeşte.
 6. După ce aţi rumenit carnea, în aceeaşi tigaie căliţi ceapa şi usturoiul (fără a curăţa tigaia sau a mai adăuga ulei).
 7. Când ceapa se înmoaie, se pune în acelaşi vas în care aţi pus carnea.
 8. Morcovii se taie rondele, ţelina se toaca în cubuleţe, ardeiul tot cubuleţe. Se pun şi acestea împreună cu ceapa şi carnea.
 9. Se adaugă apa, sucul de mere, sare şi piper după gust, pasta de tomate şi sosul Worcestershire.tocanita de vitel la cuptor
 10. Se pune capacul şi se găteşte 2 ore la 180 de grade (acoperit).
 11. Când carnea şi legumele s-au frăgezit, se mai introduce vasul fără capac pentru încă 10 minute la 220 de grade, pentru a se rumeni frumos.
 12. Tocăniţa se serveşte fierbinte, alături de găluşte de făină, orez sau paste, după bunul plac.

Să aveţi spor şi poftă!

tocanita de vitel la cuptor

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment