Fel principal

Tocăniţă de porc cu fenicul şi mere

porc cu fenicul

Ok, se prea poate să fi găsit noul meu fel de mâncare preferat. Bonus – se pregăteşte cât ai zice “fenicul”.

Bucăţi de carne fragede, fenicul aromat şi mere dulci-acrişoare. Un fel de dragoste la prima degustare. Iar sosul care le îmbracă face toţi banii. Nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt, e suficient să încercaţi o dată.

Nu vă lăsaţi speriaţi de feniculul din reţetă, nu e nici scump (oricum vă trebuie un singur bulb), iar acum se găseşte în aproape orice supermarket. În rest ingredientele sunt banale – carne de porc, mere, o conservă de roşii.

Dacă îi puneţi alături o garnitură – piure de cartofi, orez, cartofi la cuptor, cuşcuş – şi o salată, puteţi da pe spate orice mofturos.

Ingrediente tocăniţă de porc cu fenicul şi mere

  • 600 gr pulpă de porc
  • o ceapă mare
  • un bulb de fenicul
  • un măr
  • o conservă de roşii tocate
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • jumătate de linguriţă de zahăr

Mod de preparare tocăniţă de porc cu fenicul şi mere

  1. Carnea se spală şi se şterge uşor cu prosoape de hârtie.
  2. Se taie în cubuleţe mari şi se asezonează cu sare şi piper.
  3. Într-o cratiţă se încinge uleiul de măsline şi se rumeneşte carnea pe toate părţile.
  4. Când carnea este rumenită se adaugă ceapa tocată mărunt.
  5. Feniculul se spală, i se taie partea superioară (cea cu frunzuliţe) şi se taie în opt. Păstraţi frunzuliţele pentru a garnisi la sfârşit.
  6. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă feniculul în cratiţă.
  7. Tot în acest moment se adaugă şi pasta de tomate, roşiile din conservă, zahărul şi o conservă de apă.
  8. Se acoperă cratiţa cu un capac şi se găteşte la foc mic pentru 25-30 de minute sau până când carnea este fragedă.
  9. Mărul se curăţă şi se taie în felii de 1 cm grosime. Se adaugă feliile de măr în tocăniţă şi se mai găteşte încă 10 minute la foc mic.
  10. La sfârşit, se folosesc frunzuliţele de fenicul (rupte în bucăţi mici, nu e nevoie să le tocaţi) pentru a garnisi.

Tocăniţa de porc cu fenicul şi mere se serveşte ca atare ori alături de un piure cremos de cartofi sau orez basmati fiert.

Să aveţi spor şi poftă!

porc cu fenicul
0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*