Supe/ciorbe

Supă cremă de roşii coapte

Ştiţi genul acela de mâncare de care nu vă puteţi sătura niciodată, dar NICIODATĂ? Aşa este pentru mine această supă de roşii extra fină şi aromată. Iar busuiocul proaspăt o face absolut irezistibilă și veți vedea că va fi apreciată chiar și de sceptici. Da, e nevoie să porniţi cuptorul (iar pe vremea asta e ultimul lucru de care are cineva chef), dar sezonul roşiilor gustoase este scurt, prea scurt pentru mine, aşa că nici măcar multele grade din termometre nu mă împiedică să bag o tavă mare de legume la cuptor şi să-mi pregătesc supa mea de suflet. Partea cea mai bună este că puteţi să o mâncaţi rece, iar asta compensează pentru cuptorul încins.

 

Ingrediente

6 roşii bine coapte

1 ardei gras roşu

2 cepe medii

4 grăunţe de usturoi

4 linguri ulei de măsline

200 gr smântână fermentată

sare, piper

1 mână generoasă de busuioc verde

  1. Se spală roşiile şi se taie în sferturi.
  2. Ardeiul gras de curăţă de seminţe, se spală şi se taie grosier.
  3. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie în 4.
  4. Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte cu lama cuţitului.
  5. Într-o tavă se amestecă roşiile, ardeiul, ceapa, usturoiul, uleiul de măsline şi se presară sare şi piper.
  6. Se coc legumele la 200 de grade până când roşiile se înmoaie.
  7. Dacă roşiile nu sunt suficient de zemoase, mai adăugaţi puţină apă peste ele (câte 100 ml, nu puneţi prea multă deodată).
  8. Se scoate tava din cuptor şi se transferă legumele cu tot cu zeama din tavă într-un blender sau într-o oală (dacă folosiţi un mixer vertical).
  9. Se adaugă smântâna şi busuiocul şi se pasează până când obţineţi o supă foarte fină.
  10. Gustaţi şi potriviţi de sare şi piper.
  11. Supa este gata şi poate fi servită imediat, caldă sau, şi mai bine, rece.

Să aveţi poftă!

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline