Supe/ciorbe, Vegan

Supă cremă de năut şi usturoi copt

supa crema de naut

Dacă ar fi să alcătuiesc o listă cu alimentele care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie, cu siguranţă năutul ar fi în top 3.

Cu siguranţă aţi auzit măcar de clasicul hummus, un fel de fasole bătută doar că de 100 de ori mai bună. Dar năutul nu înseamnă doar hummus şi falafel. Desigur, există mereu varianta unei tocăniţe – cu sau fără carne. Pentru zilele când totuşi nu aveţi timp să păziţi oala sau tigaia, o supă cremă de năut şi usturoi copt este perfectă. Da, chiar şi vara pentru că este la fel de gustoasă şi rece. Orice ar fi să nu uitaţi de mixul de seminţe şi de crutoane.

Ingrediente supă cremă de năut şi usturoi copt

  • o cană de năut boabe SanoVita
  • 2 morcovi medii
  • 1 păstârnac
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • o căpăţână mare de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • jumătate de linguriţă de chimion
  • un sfert de linguriţă ghimbir pudră
  • sucul de la o lămâie
  • crutoane
  • mix de patru seminţe SanoVita

Mod de preparare supă cremă de năut şi usturoi copt

  1. Năutul se lasă la hidratat peste noapte – puneţi năutul într-o oală împreună cu 6 căni de apă.
  2. A doua zi se scurge năutul hidratat şi se adaugă 6 căni de apă rece.
  3. Se fierbe năutul aproximativ o oră, se scurge de apă şi se adaugă alte 6 căni de apă rece.
  4. Se mai fierbe năutul până când se înmoaie.
  5. Se adaugă morcovii, păstârnacul, cartoful, dovlecelul şi ceapa (curăţate, spălate şi taiate în bucăţi mari).
  6. Între timp, usturoiul întreg se spală, se şterge cu un prosop de hârtie şi i se taie doar codiţa, expunând astfel foarte puţin grăunţele (nu se curăţă).
  7. Se pune usturoiul într-o tavă, uleiul de măsline se pune peste el şi se dă la cuptor pentru 15 minute la 200 grade.
  8. Când legumele sunt fierte se pasează folosind un blender sau un mixer vertical.
  9. Usturoiul copt se curăţă şi se adaugă în supa cremă. Se pasează totul din nou.
  10. La sfârşit adăugaţi şi sucul de lămâie şi condimentele – sare, chimion şi ghimbir.
  11. Se amestecă bine şi apoi se trece supa cremă de năut printr-o sită fină – în felul acesta veţi obţine o supă foarte cremoasă, dar dacă nu vreţi să pierdeţi timpul cu asta, este ok să săriţi peste acest pas.
  12. Supa cremă de năut şi usturoi copt se serveşte fierbinte sau chiar rece, cu o lingură din mixul de patru seminţe de la SanoVita şi crutoane.

Să aveţi spor şi poftă!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline