Supe/ciorbe

Supă cremă de dovlecei cu mentă

Cum au crescut temperaturile, cum am început să evit să aprind aragazul și cu atât mai mult cuptorul. Asta înseamnă că am trecut pe salate (mai mult sau mai puțin). Dar.. din când în când mi se mai face poftă și de o ciorbă sau măcar o supă.

Și pentru că bunica soțului meu, draga de ea, a avut grijă să ne pună la pachet prea mulți dovlecei nestropiți, eco, bio și și toate cele, proaspăt culeși din grădina ei, a trebuit să trec la cratițe și oale și să fac ceva din ei, că era mai mare păcatu’ să îi las să se strice (acum să văd ce fac din cei care mi-au mai rămas).

Buuunn.. dar ce să fac fără să fac abuz de aragaz?! Cum ziceam, parcă mi-e poftă de o supă. Supă-cremă. De dovlecei. Mmmmm.. și niște mentă (tot din grădina bunicii).

 

Ingrediente supă cremă de dovlecei cu mentă

 1 kg dovlecei

2 cepe medii

2 morcovi

1 cartof mare

sare, piper

200 ml smântână lichidă

mentă – după gust, eu am pus o mână sănătoasă

puțin busuioc verde

Mod de preparare supă cremă de dovlecei cu mentă

Am curățat legumele, le-am spălat și le-am tăiat în bucăți mari. Apoi, le-am pus într-o oală și le-am acoperit cu apă. Am adăugat sare și le-am fiert la foc mediu până când cartofii și dovleceii sunt moi.

Am scos legumele din apă și le-am pus într-un blender împreună cu 3 polonice din apa în care au fiert (nu aruncați restul de apă pentru că este posibil să fie nevoie să mai diluaţi supa).

Am pasat legumele până am obţinut o supă foarte fină. Am adăugat sare, piper şi smântâna lichidă. Am amestecat bine, am pus supa într-o oală şi am mai fiert-o 5 minute la foc mic.

La sfârşit, am potrivit supa de sare şi piper.

Cât despre mentă şi busuioc, le-am tocat grosier şi le-am adăugat chiar la sfârşit, după ce am oprit focul.

Dacă preferaţi să nu le vedeţi în supă, puneţi-le în blender odată cu legumele şi pasaţi-le împreună.

Supa se serveşte caldă sau rece, cu sau fără crutoane/pâine prăjită, puteți pune chiar și parmezan ras, sau poate niște bacon crocant. Noi am preferat-o doar cu puțin parmezan. O bunătate.

Poftă bună!

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment