Supe/ciorbe, Vegan

Supă cremă de broccoli

 

Puştiul meu este mare iubitor de broccoli şi îl mănâncă indiferent de cum este pregătit. Pe de altă parte, noi, adulţii familiei, ne lăsăm mai greu convinşi de gustul său. Supa cremă de broccoli este unul dintre cele trei preparate cu broccoli pe care noi le mâncăm cu plăcere, fără să strâmbăm din nas – despre celelalte două vă povestesc cu altă ocazie – ba chiar aş putea spune că este în topul preferinţelor noastre în materie de supe/ciorbe. Reţeta este foarte simplă, la fel ca orice supă cremă, la îndemâna oricui şi plină de vitamine şi nutrienţi.

 

Ingrediente supă cremă de broccoli

1 căpăţână de broccoli de aprox 500 gr

jumătate de ţelină – 150 de grame

o rădăcină de pătrunjel

o ceapă

un morcov

un cartof mediu

sare, piper

2 linguri ulei de măsline

crutoane – pentru servit

opţional – câteva linguri de smântănâ

 

Preparare supă cremă de broccoli

  1. Se curăţă ţelina, pătrunjelul, ceapa, morcovul şi cartoful şi se spală. Se desfac bucheţelele de broccoli şi se spală în apă rece.
  2. Se toacă toate legumele grosier, se pun într-o oală şi se adaugă apă atât cât să le acopere şi o linguriţă de sare.
  3. Se fierb legumele până când se înmoaie, adăugând apă dacă mai este nevoie.
  4. Se ia oala de pe foc şi se pasează legumele cu ajutorul unui blender vertical.
  5. Se potriveşte supa de sare şi piper, se adaugă uleiul de măsline şi se mai lasă să fiarbă la foc mic preţ de 5 minute.
  6. Supa cremă de broccoli se serveşte fierbinte, cu crutoane şi o lingură de smântână.

Poftă bună!

 

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment