SuperBlog

Sunt stăpână pe domeniul meu (.ro)

Sursa foto www.domaz.ro

Încă de pe vremea când eram în gimanziu am avut oroare de tot ce însemna, pe vremea aceea, “compunere”. Orice tentativă de a scrie ceva creativ, interesant ori bine documentat, măcar, sfârșea într-o scriere dezlânată, fără înțeles ori haz. Cine ar fi crezut vreodată că o să am curajul să scriu pentru oricine ar fi dispus să citească, fără să fiu obligată de împrejurări.

Fast forward to 2013, câteva luni după ce am trecut peste o perioadă în care am fost ocupată cu organizarea nunții, m-am trezit fără proiecte. Bine, nu vă imaginați că frecam duda toată ziua. Aveam și eu un job, dar când ajungeam acasă mă trezeam că nu prea am ce face. Ohhhhh, de-aș fi știut pe atunci cum va arătat viața mea 5 ani mai târziu, aș fi profitat mai mult de liniște și pace.

Buuun! Și cum m-am trezit eu așa fără de treabă, fără de proiecte, m-am gândit că parcă nu aș ține doar pentru mine faptul că îmi place să gătesc și să experimentez în bucătărie. Nu a mai durat mult și a luat naștere o idee. Dar nu orice idee, ci aceea de a lansa un blog culinar. 

I-am prezentat ideea proaspătului soț. S-a declarat încântat de ea, mai ales că s-a prins el că e rost de și mai multă mâncare dacă o pun de un blog. Am convocat consiliul de familie (format din doi pe vremea aceea) și ne-am pus pe brainstorming, că doar aveam nevoie și de un nume. Cum vă spuneam, nu am fost niciodată o fire creativă, așa că numele blogului este cât se poate de simplu și intuitiv: Arome în bucătărie. Atât s-a putut! 

Recapitulăm. Femeie fără ocupație, caut de lucru! Blog culinar să fie. Arome în bucătărie. Web design, programare de orice fel, html, http, seo și alți termeni de genul – zero barat (trecut-au anii și nici acum nu pricep eu prea multe). Am dat un search pe google și am aflat de blogger/blogspot. Gratuit, ușor de folosit, era exact ce îmi trebuia. 

M-am înregistrat, am creat blogul și am urmărit muuuulte tutoriale până să mă prind cum merg lucrurile. Câteva zile mai târziu, a venit și “marea” lansare. Nu cred că mai fusesem până în acel moment atât de mândră de mine. Din păcate, blogul respectiv nu mai există, dar am păstrat totuși o primă fotografie din prima mea rețetă – Tartă cu prune.

Foto arhiva personală – Tartă cu prune
A se nota că nu mă pricepeam nici la food styling sau la fotografii.

Vreme de 4 ani am ținut-o eu pe blogspot, până în primăvara anului trecut, când mi-am spus că este cazul să iau în serios bloggereala și să îmi înregistrez eu frumos un domeniu. Chiar dacă numele site-ului nu mi-a părut niciodată unul creativ, nu m-am putut despărți de el. E ca puloverul acela zdrențăros la care nu poți renunța niciodată. Și de ce ai face asta? E parte din mine și mă reprezintă, așa că where I go, it goes!

Am stabilit numele noului blog, urma să mă hotărăsc și asupra extensiei. Nu a fost o decizie grea pentru că am simțit la acel moment că un domeniu web .ro m-ar ajuta cel mai mult, fiind vorba despre un blog destinat în totalitate unui public român. Așa am transformat www.aromeinbucatarie.blogspot.com în www.aromeinbucatarie.ro

Așadar, din martie 2017, blogul meu are casă nouă. Și tot atunci am început să mă documentez mai mult despre aspectele tehnice. Așa am reușit să-mi aleg și personalizez singură tema, widget-urile și tot aspectul blogului, iar pe viitor am în vedere să-mi fac o temă personalizată, să simt cu adevărat că tot ce apare pe blogul meu, îmi aparține.

Deși inițial am gândit blogul pentru a fi strictul unul cu și despre rețete, în momentul în care am trecut pe domeniu propriu, am luat și hotărârea de a-mi extinde puțin aria și am început să scriu și despre o parte din călătoriile noastre, mai mult sau mai puțin din punct de vedere gastronomic. 

Iar începând de la 1 octombrie am acceptat și marea provocare a SuperBlogului, ajungând astfel să scriu despre orice, de la BMW la aventuri extreme în Nepal. Iar pentru mine asta înseamnă că am evoluat enorm. De la eleva care ura compunerile, la blogger wannabe și, cine știe, poate chiar o să mai adaug un domeniu portofoliului meu. Până la urmă, ce mă costă?

Sursa video https://www.youtube.com/channel/UCZlMWeryANIcynrfDCx1lqw

*Acest articol a fost scris pentru proba 11 din competiția SuperBlog 2018.

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment