SuperBlog

Sunt shopaholică, dar mă tratez cu Black Friday

Bună ziua! Mă numesc Lăcrimioara și sunt o shopaholică. Dar mă tratez.

Fiecare lună aduce cu ea o altă pasiune. Pentru haine, încălțăminte și accesorii. În luna august mi s-a trezit brusc interesul pentru mocasini și pantofi – la un moment dat am găsit două perechi de mocasini același model, culori diferite. Nu m-am putut hotărî, așa că le-am cumpărat pe amândouă. Și nici măcar nu plecasem să-mi cumpăr pantofi, eram în drum spre supermarket să iau apă și am văzut mocasinii în vitrina unui magazin. Apoi au urmat două perechi de adidași. Și una de stiletto – pe care nu i-am încălțat încă. 

În septembrie mi-am înnoit garderoba cu 7 tricouri dintr-un foc, într-un moment de plictiseală maximă. Nu știu cum am ajuns pe answear.ro și de acolo a luat-o totul la vale. 

A fost momentul în care am spus stop shopping-ului impulsiv. De atunci, nu am mai cumpărat nimic – pentru mine. Copiii mei au parte de tratament preferențial și încă își primesc doza lunară de haine noi (v-am spus că sunt shopaholică).

După atâta abstinență, mă pregătesc temeinic pentru Black Friday, la fel cum fac 7 din 10 români. Eheee, dar cumpărăturile de BF nu se fac așa, oricum. E nevoie de planificare, rigurozitate și vigilență. Că altfel iar dai iama în haine precum știți voi cine în lucernă.

Pentru mine Black Friday începe cu o lună înainte, moment în care dau startul organizării listelor de dorințe. Când am puțin timp liber intru în aplicație (v-ați instalat deja aplicația answear, da??), salvez în wishlist ce îmi place sau cred că am nevoie și apoi îmi văd de treabă. Aștept cuminte să vină vinerea cea mare, când sper să găsesc tot ce am în wishlist la cel mai bun preț posibil.

În felul acesta nu doar că îmi satisfac nevoia de a pune în coșul de cumpărături ceva frumos pentru mine, dar mă asigur că, în toată zăpăceala de BF, nu îmi scapă din vedere ceea ce îmi doresc.

Primul pas este să îmi pun pe hârtie ce aș avea nevoie: o pereche nouă de jeanși, o bluză de damă, niște botine de calitate, o pereche de mănuși (că tot vine iarna), un palton în carouri, o cămășă și o geantă de damă.

Din când în când mai sortez ceea ce am pus deja în wishlist. Până la urmă, cine are nevoie de 5 bluze roșii, noi, în același timp? Și nici nu vreau să mă abat de la lista de mai sus. Fac tot posibilul să păstrez această listă sub 20 de produse, din care voi avea grijă să le aleg pe cele 7 în vinerea neagră.

Apoi wishlist-ul trece și prin filtrul soțului, care este cel mai bun sfetnic al meu atunci când vine vorba de haine, dar mai ales de încălțăminte. La accesorii nu se bagă, îl depășește acest domeniu. Mă mai ajută și el să reduc din listă – uneori mai mult decât îmi doresc. Dar se pare că el este partea rațională a familiei noastre.

În ziua cu pricina, mă pun în fața laptopului, cu lista în față și cu o cafea, și mă pun pe sortat și ales. E un procedeu tare complicat, mă uit de 10 ori și aleg o dată. Mă țin de listă și nu cumpăr nimic din afara ei. Asta este cel mai important. Indiferent de preț, de cât de bine arată în poze, de cât de tare îmi doresc lucrul respectiv.

În momentul în care am bifat toate produsele de pe listă închid laptopul și așa rămâne. Cel mai important este să nu folosesc telefonul. Multe dintre cumpărăturile impulsive pe care le fac sunt de pe telefon. Iar de BF acesta mi-am propus să uit de telefon. Vin cu update după ce trece momentul critic.

Cum ziceam, sunt o shopaholică, dar mă tratez. Iar Black Friday este gura mea de aer din tot procesul ăsta. Să vedem cum rezist de Crăciun.

Voi ce strategii aveți pregătite pentru Black Friday?

*Acest articol a fost scris pentru proba 18 a competiției SuperBlog 2018.

*Toate fotografiile din acest articol provin de pe www.answear.ro

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment