Uncategorized

Sufletul casei este în bucătărie (P)

Nu este un secret faptul că ador să gătesc, iar timpul petrecut în bucătărie (gătind și mâncând) este un prilej de relaxare. De aceea este foarte important ca spațiul în care mă desfășor să fie unul care să mă reprezinte și inspire.

În bucătăria mea se întâmplă multe, este locul în care îmi petrec mare parte din timp, în care îmi savurez cafeaua aburindă, în care copiii se joacă pe și sub masă, în care îmi aloc timp pentru a-mi planifica fiecare zi, dar și în care îmi gândesc și scriu articolele pentru blog (deși avem un birou mare și frumos).

Din toate aceste motive, cred că bucătăria este “sufletul casei” și trebuie să am grijă de ea la fel de mult pe cât am de mine însămi. Iar dacă mie îmi place să port hainele și accesoriile potrivite, și bucătăria mea trebuie să fie mereu bine “îmbrăcată”.

Pe lângă pasiunea pentru tot ce înseamnă bucătărie, în timp am dezvoltat o relație foarte strânsă cu shopping-ul. Singura mea problemă este timpul, mai exact lipsa lui. Oricât de mult mi-ar face plăcere să mă plimb printre rafturi și să aleg atent fiecare produs pe care îl cumpăr, timpul – acest inamic al tuturor – m-a făcut să mă îndrept tot mai mult spre magazinele online, mai ales atunci când vine vorba despre mobilier, decorațiuni, ustensile de bucătărie și orice se găsește într-o casă. Iar oferta este mai mult decât generoasă, așa că apelez de fiecare dată la FAVI.ro, un motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni, unde găsesc tot ce îmi poftește inima.

Sunt mai mereu în căutare de obiecte decorative, ustensile, veselă ori tacâmuri care să aducă un aer proaspăt bucătăriei mele, locul unde îmi petrec atât de mult timp. Nu este de mirare că de câte ori ajung pe FAVI.ro studiez cu atenție frumusețile destinate bucătăriei (ATENȚIE, creează dependență!).

Și dacă tot au mai rămas atât de puține zile până la Crăciun, deja am început să îmi fac planul pentru cum voi decora bucătăria pentru ziua de Crăciun, când o să îi avem lângă noi pe toți cei dragi.

Pentru mine este foarte important să pun pe masă tot ceea ce este mai bun și frumos (este felul meu de a spune că îi iubesc pe cei care îmi trec pragul), începând de la farfurie și până la ceea ce pun pe ea. Preferatele mele sunt de departe farfuriile albe (with a touch of gold, că tot e Crăciunul), simple și elegante. 

Sursa foto www.favi.ro

Bineînțeles că lângă așa farfurii frumoase nu pot să stea decât niște pahare pe măsură, pregătite pentru un vin roșu parfumat sau poate un roze delicat. 

Dar nu totul se rezumă la ce este pe masă, ci e vorba și de atmosferă. Deși avem deja un brad mare în living. îmi doresc să aduc un brăduț și în bucătărie. Iar cea mai bună variantă mi se pare a fi acest brad cu decorațiuni aurii – în ton cu farfuriile 🙂

Sursa foto www.favi.ro

Bineînțeles că nu ar putea să lipsească de pe masă câteva sfeșnice alb cu auriu, așezate printre platourile cu bucate alese și atent gătite. Lumina blândă răspândită de acestea ar aduce un plus de “căldură” bucătăriei.

Sursa foto www.favi.ro

Când vine vorba despre decorat și aranjat bucătăria mă simt precum un copil care își dorește mereu și mereu alte jucării. Cine știe, poate că Moș Crăciun va avea grijă anul acesta să îmi pună sub brad câte ceva și pentru locul meu preferat din casă. 

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment