Fel principal, Garnituri, Vegan

Spanac de post

aromeinbucatarie.ro - spanac de post

Iubesc primăvara! În primul rând pentru că scap de frigul iernii. Dar cel mai mult îmi place cum se umplu pieţele de verdeţuri, printre care şi spanacul. Şi, deşi urăsc să îl curăţ şi să îl spăl, ador să îl gătesc şi să îl mănânc.

De data aceasta am avut totuşi noroc. Nici măcar nu a fost nevoie să bat drumul până în piaţă, am primit de la soacra mea o plasă mare cu spanac gata curăţat aşa că treaba a fost pe jumătate făcută.

Să vă mai spun că l-am mâncat pe nerăsuflate? Chiar şi gătit în varianta de post, mi s-a părut a fi cel mai bun spanac pe care l-am mâncat vreodată, dar poate tocmai pentru că a fost prima porţie din sezonul acesta.

Ingrediente spanac de post (4 porţii)

  • 800 gr spanac
  • 3 litri apă
  • o linguriţă sare
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri făină
  • 400-500 ml apa în care a fiert spanacul
  • 2 grăunţe de usturoi
  • sare şi piper

Mod de preparare spanac de post

  1. Spanacul se spală foarte bine în mai multe ape, apoi i se îndepărtează cozile.
  2. Într-o oală mare se pun la fiert cei 3 litri de apă împreună cu o linguriţă de sare. Când începe să fiarbă, se pune jumătate din cantitatea de spanac şi se opăreşte pentru 3-4 minute.
  3. Scoateţi spanacul opărit într-o sită şi procedaţi la fel şi cu restul de spanac.
  4. Lăsaţi spanacul să se răcorească pentru 5 minute şi apoi tocaţi-l mărunt (pe cât de mărunt vă place, eu prefer să simt bucăţelele de spanac).
  5. Într-o tigaie încăpătoare puneţi la încins uleiul, apoi adăugaţi cele 2 linguri de făină şi amestecaţi bine cu un tel. Gătiţi făina pentru 2-3 minute, amestecând continuu.
  6. Adăugaţi treptat cei 400 ml din apa în care a fiert spanacul şi amestecaţi cu telul pentru a nu rămâne cocoloaşe. Dacă vreţi mai mult “sos”, puteţi folosi încă 100 ml.
  7. Fierbeţi la foc mic pentru5 minute, asezonaţi cu sare şi piper şi puneţi usturoiul pisat.
  8. La sfârşit adăugaţi şi spanacul tocat, amestecaţi şi mai fierbeţi încă 7-8 minute la foc mic.
  9. Potriviţi de sare şi piper şi serviţi fierbinte.
  10. Dacă nu ţineţi post, spanacul cremos se potriveşte perfect cu un ou poşat sau un ou ochi.

Să aveţi spor şi poftă!

aromeinbucatarie.ro - spanac de post
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline