Uncategorized

Sneakers vs. papuci cu blană

Şi astăzi m-am trezit abia după ce mi-a sunat alarma a patra oară. Trezesc pe rând şi doi pui de om morocănoşi, mirosind a somn cald. Avem timp de câteva îmbrăţişări printre rugăminţi : “Hai, puiule, că şi astăzi ajungem la grădiniţă foarte târziu”, “Mâţă, trebuie să ne ridicăm din pat, altfel iar întârzie mami la serviciu”.

Hai că am reuşit să-i ridic din pat, să-i spăl pe dinţi, să-i îmbrac. Ba chiar le-am pregătit şi un mic dejun rapid.

Cât îşi molfăie wrap-urile cu hummus şi roşii, eu dau fuga în dormitor şi-mi trag pe mine rochia roşie. Deja ştiu că mă voi încălţa în perechea mea preferată de sneakers albi şi peste rochie pun o geacă de blugi.

Când ajung în hol, mă aşteaptă 2 feţe mozolite de hummus, pe care le şterg rapid. Îi încalţ, le pun gecile şi apoi mă pregătesc şi eu, când…

  • Măi mami, îmi place de tine astăzi. Rochia asta roşie îţi vine tare bine.
  • (Hopaaa, îmi zic eu în gând) Mulţumesc! Şi voi sunteţi adorabili, ca în fiecare zi.

În maşină, în drum spre grădiniţă, îmi dau seama cât de mult am îmbrăţişat trendul acesta cu rochie+sneakers. Păi nu sunt eu norocoasă că au scos moda aceasta tocmai când am devenit mamă de doi? Cum să alerg eu de colo-colo cu doi copii, în rochie şi tocuri? Vă spun, nu mai renunţ la combinaţia asta nici când o să devin bunică.

Bine, din când în când mai merge şi o pereche de botine de damă cu un toculeţ decent. Dar poate când vin bunicii în vizită şi îmi permit o seară la restaurant cu soţul.

Nici nu-mi închei bine gândul, când îmi cad ochii pe o domnişoară (născută probabil pe când îmi făceam eu buletinul) căreia îi zace o blană roz pe picioare. Mă frec la ochi şi mă uit iar. Blana se mişcă odată cu ea. Mă mai uit o dată. Domnişoara poartă o blăniţă neagră în/pe picioare.

Măi să fie! Oare aşa de bătrână sunt? De când a devenit cool să porţi blana pe papuci/sandale/pantofi? Sinceră să fiu, nici nu se vede exact ce fel de încălţăminte are în picioare. Uite un trend pe care nu o să-l înţeleg niciodată. Păi nu adună blana asta toată mizeria de pe stradă?

Las copiii la grădiniţă, mă urc iar în maşină şi la primul semnafor văd un domn bine aranjat, în cămaşă uni şi vestă, pantaloni bleumarin. Uite ce frumos se îmbracă bărbaţii astăzi, nu mai ies din casă doar în jeanşi şi tricou. Dar tot entuziasmul se duce de râpă atunci când mi se lipeşte pe retină imaginea a două glezne dezgolite. Bine, măi băiatule, nu ai mai avut bani şi de şosete? Uite cum bate alizeul şi tu umbli aşa dezbrăcat. Zău că fashion-ul nu e pentru toată lumea.

Ajung în birou şi-mi fac o listă în telefon:

  • în seara asta intru pe www.answear.ro şi şterg din lista de favorite toţi jeanşii pentru bărbaţi. Să se mai îmbrace soţul şi în altfel de pantaloni;
  • îmi comand încă o pereche de sneakers;
  • le povestesc copiilor despre domnişoara cu papucii îmblăniţi – să-şi dea şi ei puţin cu părerea, sigur au nişte idei interesante legate de subiect;
  • îmi comand şi o geacă de piele, să fie;
  • pentru soţ mai adaug în coş câteva perechi de şosete, să nu-l prindă toamna cu gleznele dezgolite;
  • mai arunc un ochi şi peste ultimele modele de genţi pentru damă.

În drum spre casă ar trebui să mă opresc să-mi cumpăr şi câteva reviste de fashion. Să mă pun la curent cu noile tendinţe. Cine ştie ce o să mai văd mâine pe stradă!

Acest articol a fost scris pentru prima probă a competiţiei SuperBlog 2019.

Sursa fotografiilor folosite este www.answear.ro

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment