SuperBlog

Şi BMW-ul e tot femeie!

Cu toţii avem cel puțin un prieten pasionat de maşinile BMW. Ei bine, eu am un soţ care a fost, este şi va fi mereu îndrăgostit de aceste maşini.  Şi pe bună dreptate. Pe lângă detaliile tehnice (de care nu mă leg, pentru că nu sunt în măsură), un BMW este exact ca o femeie pe care şi-o doresc toţi bărbaţii: frumoasă, stilată, cu forme atrăgătoare, inteligentă şi devreme acasă. Iar “iubita” lui are şi un nume: BMW 320D E90!

O brunetă frumoasă de 163 CP, cu bi-xenon adaptiv, comenzi pe volan, sistem de navigație, buton SOS BMW, încălzire în scaune, sistem START&STOP, angel eyes, computer de bord, bluetooth. Unde mai pui că este și extrem de sensibilă, cu senzori pentru tot ce îți trece prin cap: de ploaie, de lumini, în pneuri, de parcare. Într-un cuvânt – perfectă. 

Ca orice doamnă care se respectă, iubita asta a lui are şi ea nevoile ei, un ulei original BMW, nişte filtre noi, ori accesorii originale BMW, ce să mai vorbim, tot ce e mai bun. Iar un bărbat care iubește o astfel de doamnă, știe că la eXclusiv OEM găsește doar piese originale BMW, exact ceea ce are nevoie pentru a o întreține.

Din perspectiva mea (femeie fiind), cu maşinile e ca şi cu femeile. Ai grijă de ele, le faci fericite şi veţi trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Aşa că atunci când dă semne că are nevoie de ceva, iei frumos maşina de braţ şi o duci la salon. Pardon, la service. 

Bine, bine dar degeaba o duci la service dacă nu ştii ce îi trebuie şi mai ales dacă nu îi dai ce îi place. Iar maşinilor BMW le plac lucrurile de calitate, originale. Asta dacă vrei să fii sigur că nu te lasă când îţi e lumea mai dragă.

Şi de ce anume are nevoie un BMW 320D E90?

Să o luăm cu începutul:

*Revizia. Ca şi femeile, una zice şi de altceva are nevoie. Chiar dacă în cartea maşinii scrie că revizia ar trebui făcută la 30.000 km, dacă vrei o maşină “fericită”, ai face bine să nu aştepţi atât de mult şi să îi faci o revizie intermediară la 15.000 km. Îi schimbi uleiul (BMW longlife), filtrul de ulei, filtrul de motorină, filtrul de aer, filtrul de polen/habitaclu. Ştiu că pare o listă lungă, dar la eXclusiv OEM găseşti toate piesele auto BMW de care ai nevoie pentru revizie.

*Schimbarea antigelului. Cu antigelul lucrurile stau în felul următor: îl completezi la nevoie (mai ales când temperaturile sunt scăzute, altfel poţi să dai de necaz), iar la doi ani îl schimbi complet din instalaţie.

*Schimbarea lichidului de frână. E important să ai frâne bune. Chiar foarte bune. Așa că lichidul de frână nu trebuie nici el ignorat. Schimbă-l la 2 ani pentru că, în timp îşi pierde proprietăţile.

*Geometria roților. Din când în când nu strică să verifici şi unghiul de fugă, mai ales dacă simţi că maşina trage stânga sau dreapta.

*Schimbarea distribuției. Cum un BMW seria 3 are distribuţie pe lanţ, treaba asta se întâmplă destul de rar, adică la 500.000 km, ori dacă se aude un ţăcănit metalic (ăsta e semn că e ceva în neregulă). E foarte important să nu-ţi bagi nasul când vine vorba de schimbarea distribuţiei, cel mai bine e să o laşi pe mâna unui mcanic dintr-un service autorizat.

*Schimbarea bateriei. Deşi este recomandat să schimbi bateria la 3 ani, ea poate să fie încă funcţională mult şi bine. Aşadar, dacă nu dă semne de boală o poţi schimba chiar şi la 5 ani.

*Spal-o! Când spui întreținerea mașinii, te gândești direct la cele de mai sus și îți scapă din vedere fix esențialul. Orice mașină trebuie spălată, aspirată, mângăiată (exagerez, așa cum au obiceiul femeile). Deci, se ia frumos mașina de o aripă și o duci la spălătoria din colț ori la cea mega șmecheră din capătul celălalt al orașului și se curăță. În felul acesta lacul de pe mașină nu se contaminează excesiv cu tot felul de impurități (sarea folosită în timpul iernii, praf fin deșertic adus de nu știu ce vânturi).

De ce este important să folosești consumabile și piese de BMW de la eXclusiv OEM și să le eviți pe cele aftermarket? În primul rând pentru că ai siguranța că se vor potrivi la fix mașinii tale. De asemenea, au o durata de viața mai mare, iar dacă piesele respective sunt montate într-un service autorizat și garanția lor este mai mare.

Şi chiar dacă aţi crede că nu am eu de ce să-mi bag nasul în treburi de bărbaţi, întotdeauna să ascultaţi o femeie atunci când vine vorba despre alte femei. Luaţi aminte, dragi bărbaţi! Dacă ţineţi la BMW-ul vostru, folosiţi piese originale!

*Acest articol a fost scris pentru proba 7 din SuperBlog 2018 – Tu cum îţi îngrijeşti maşina?

*Toate fotografiile folosite în acest articol provin de pe www.exclusivoem.ro.

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment