SuperBlog

Schimbăm anul în Dubai

Sursa foto www.pixabay.com

Astăzi m-a lovit din plin realitatea. Winter is coming! Și e pe bune. M-am trezit cu gândul că ar fi grozavă o ieșire în parc, dacă tot e weekend. De îndată ce am deschis geamul, m-am răzgândit. Când s-a făcut atât de frig? Apoi mi-am dat seama că dacă vine iarna înseamnă că vin și sărbătorile de iarnă. 

Și ce face un blogger de travel când vine vorba despre “the most wonderful time of the year”? Își face planuri de travel, bineînțeles. Anul acesta am căzut de comun acord că ar fi cazul să dăm gerul românesc pe soarele din Dubai. Ce ziceți? Am făcut afacere bună?

Cine nu și-ar dori să petreacă ultimele zile ale anului în luxosul Dubai? Doar ideea de Revelion în Dubai mă face să visez deja la impresionantul foc de artificii de la Burj Khalifa, care marchează trecerea în noul an.

Cum de am ales tocmai Dubai din multitudinea de oferte speciale Revelion?  În primul rând, pentru că am nevoie de câteva zile în care să ies din geaca de iarnă şi să mă plimb în voie la nişte temperaturi decente. Iar Dubai-ul este destinaţia perfectă la sfârşitul anului, nici prea cald, nici prea frig, exact acolo unde trebuie. Totuși, oricât de mult mi-aş dori să scap de gradele cu minus, nu accept să-mi petrec prea mult timp pe drum. Aşa că alegerea Dubai-ului ca destinaţie de Revelion pare logică – un drum cu avionul de numai 5 ore este mai mult decât rezonabil.

Chiar dacă aș avea nevoie de o mică vacanţă liniştită, încă nu am ajuns la acel punct în care aş fi dispusă să plec de acasă fără micii omuleţi, deci Revelionul acesta va fi primul în formulă de patru – eu, soţul şi cei doi copilaşi (motiv în plus pentru a opta pentru Dubai).

Şi dacă tot v-am spus unde şi cu cine îmi voi petrece noaptea dintre ani, să vă dezvălui şi trei dintre lucrurile fără de care nu aş pleca de acasă în perioada asta.

De departe, cap de listă este sistemul de purtare al micuţei. Nici nu m-aş gândi să îl las acasă, mai ales că avem în plan să ne plimbăm puţin prin fascinantul Dubai şi nu văd cum am face asta cu un toddler, un bebeluş şi un singur cărucior. 

Apoi trebuie să vă spun despre un dispozitiv mic-micuţ, dar care îmi face mie viaţa mai uşoară – Foreo. Face parte din rutina mea de îngrijire a tenului şi nu plec fără el nici măcar pentru o noapte.

Chiar dacă nu vom petrece cu adevărat în noaptea dintre ani, mi-am pregătit deja o ţinută specială pe care o voi lua în bagaj, potrivită evenimentului, dar şi locului – ceva simplu, dar care să mă facă totuşi să simt că am ieşit din outfit-urile mele de zi cu zi.

Noaptea de Revelion este, evident, doar o noapte. Dar cum aș putea să merg până în Dubai doar pentru acea noapte. Nu, domnule, vreau o vacanță adevărată, pentru care mi-am făcut deja o listă cu locurile pe care vrem să le vedem, dar și experiențele pe care îmi doresc să le trăiesc.

Cum ziceam, visez deja la focul de artificii de la Burj Khalifa, dar nu vreau să ratez nici hotelul Burj al-Arab (poate îmi conving soțul să participăm la Afternoon Tea). Bineînțeles că am planificat și o seară special pentru a urmări renumitul spectacol al fântânilor – știu că avem și noi acum fântânile noastre cântătoare, dar nu se compară cu cele din Dubai.

Femeie fiind, vă spun de pe acum că dacă tot ajung în Dubai, am de gând să petrec o după-masă în Dubai Mall. Soțul și-a CERUT partea lui de distracție și anume să facă sky diving. Și cine sunt eu să mă opun?

Pentru copii am planificat o vizită la acvariu și la Dubai Parks and Resort – mai mult pentru cel mare, micuța nu cred că va înțelege prea multe. O fi o zi planificată pentru ei, dar sunt sigură că va fi la fel de distractiv și pentru noi, adulții.

Cu puțin noroc, o să avem suficient timp să vedem și moscheea Jumeirah, singura din Dubai care se poate vizita. Iar ultima pe listă ar fi arhi-cunoscuta Insulă Palmier, un cartier rezidențial de lux (din trenul suspendat ai o imagine de excepție). Ori poate ne facem curaj să mergem cu micuții într-un safari pe dunele de nisip. 

Sursa foto www.christiantour.ro

Ceea ce m-a atras cel mai mult la ideea de Revelion în Dubai a fost mâncarea. Întotdeauna e mâncarea. Așa că meniul din noaptea aceea ar trebui să conțină neapărat preparate arăbești – de la tabbouleh și muttabal, la al Machboos, fatteh, fattoush, falafel și înghețată cu șofran ori knafeh.

Ultima zi a anului este și cea în care mă gândesc cel mai mult la toate încercările prin care am trecut și la realizările pe care le-am avut. Dar cel mai important, mă gîndesc la ceea ce îmi doresc de la noul an. Și mereu îmi doresc același lucru – să fim sănătoși, să fim împreună, să fim mereu la fel de fericiți precum suntem în acest moment. Nici nu îmi pot imagina viața decât așa cum este ea acum, iar asta înseamnă că nu îmi pot dori mai mult decât am deja.

Voi ce planuri v-ați făcut pentru sărbătorile de iarnă? Le petreceți acasă, cu familia ori vă luați zborul spre țările calde? Dacă încă sunteți în impas, sigur găsiți un Revelion Christian Tour care să se potrivească întregii familii.

*Acest articol a fost scris pentru proba 19 a competiției SuperBlog 2018 – Revelion la soare alături de Christian Tour.

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment