Aperitive, Garnituri, Salate

Salată de cartofi noi şi sparanghel

Sparanghelul a devenit foarte popular în ultima perioadă și pe bună dreptate. Nu doar că este foarte gustos, dar are și multiple beneficii, este bogat în potasiu și fibre, nu conține absolut deloc grăsimi și are un aport caloric redus. Deși îi apreciez calitățile nutritive, am ajuns să mâncăm sparanghel foarte des datorită gustului şi faptului că poate fi folosit în fel şi fel de preparate (risotto, bulgur, salate, copt, fiert, crud, în supe cremă). Reteţa de astăzi este una de sezon, în care cartofii noi, sparanghelul şi usturoiul verde se îmbină perfect într-o salata ce poate fi servită caldă sau rece.

 

Ingrediente

700 gr cartofi noi

250 gr sparanghel

3 fire de usturoi verde

1 linguriţă rozmarin verde

2 linguri ulei de măsline

sare, piper

Sosul de muştar

1 lingură muştar cu boabe

zeama de la jumătate de lămâie

3 linguri ulei de măsline

sare, piper

Preparare salată de cartofi noi şi sparanghel

  1. Se spală bine cartofii şi se taie în 4 sau în 8, în funcţie de cât sunt de mari.
  2. Se pun cartofii într-un bol, se asezonează cu sare şi piper, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline şi rozmarinul tocată mărunt.
  3. Se pun într-o tavă şi se coc la 200 de grade timp de 1 oră şi 15 minute (îi verificaţi după 45 de minute şi decideţi dacă este nevoie să mai stea la cuptor).
  4. Între timp, daţi în clocot 2 litri de apă în care aţi pus o linguriţă de sare.
  5. Sparanghelul se spală şi îi rupeți partea lemnoasă – pentru asta este nevoie să-l țineți de ambele capete și să îl îndoiți, el se va rupe exact de unde trebuie.
  6. Se taie sparanghelul în 3 și se pune la fiert în apa clocotită pentru 4 minute (sau 6 dacă vreți să fie mai moale, eu îl prefer crocant).
  7. Se scoate sparanghelul într-un bol cu apă foarte rece, pentru a opri procesul de gătire. Se lasă 1 minut şi apoi se scurge toată apa.
  8. Se pregătește un sos din muștar, ulei de măsline, zeama de lămâie, sare și piper.
  9. Se amestecă sparanghelul, cartofii, usturoiul tocat mărunt (doar partea verde) și sosul de muștar.
  10. Se gustă și se potrivește de sare și piper.
  11. Salata poate fi servită imediat, caldă, sau după ce o lăsați 10 minute la frigider.

Poftă bună!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline