Aperitive, Salate

Salată de cartofi cu iaurt

Soţul este mare amator de grătare şi pentru că eu prefer lângă o friptură la grătar şi o garnitură sau o salată, mereu încerc să diversific meniul din ziua de grătar. De data aceasta am ales să pregătesc o salată de cartofi cu iaurt (da, ştiu, combinaţia de carne şi cartofi nu este tocmai cea mai fericită), pe care pur şi simplu o iubesc. Mereu fac o cantitate mai mare şi o păstrez în caserole, la frigider. A doua zi mi se pare nemaipomenită la mic-dejun sau chiar şi la prânz, însoţită de o salată verde.

Ingrediente salată de cartofi cu iaurt

 1 kg cartofi mici

o mână de chives sau 2 fire de ceapă verde

4 linguri de iaurt grecesc

3 linguri de cremă de brânză

1 lingură muștar Dijon

1 linguriță de capere

ulei de măsline, sare, piper

 

 Preparare salată de cartofi cu iaurt

Curățați cartofii și și fierbeți-i la foc mic până se înmoaie. Când sunt gata, scoateți cartofii într-un bol cu apă rece și lăsați-i să se răcească.

Între timp, amestecați muștarul cu iaurtul și crema de brânză. Tocați chives-ul și caperele foarte mărunt și puneți-le peste compoziția de iaurt, oprind o linguriță de chives pentru decor. Asezonați cu sare, piper și o linguriță de ulei de măsline. Amestecați până când se omogenizează.

După ce s-au răcit, tăiați cartofii rondele sau cubulețe. Puneți dressingul de iaurt și amestecați cu grijă, să nu se sfărâme cartofii.

Dacă este nevoie, potriviți de sare și piper. Serviți în boluri și decorați cu chives tocat. Merg de minune ca aperitiv, salată sau

garnitură (rece). Sau pur și simplu, între mese 🙂

Poftă bună!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment