Garnituri, Salate, Vegan

Salată crocantă de quinoa cu rodie și castraveți

salata de quinoa

Deşi am început să folosesc quinoa în bucătărie acum câţiva ani, abia anul acesta am dezvoltat o relaţie mai strânsă cu ea. Dar pentru asta a trebuit să încerc fel şi fel de reţete până când am găsit cea mai bună variantă pentru noi. 

Astfel, mi-am dat seama că o prefer sub formă de salată rece, în combinaţie cu legume, verdeaţă şi uneori chiar fructe. Una dintre reţetele primite cu drag şi de restul familiei este cea de Salată de quinoa şi cartofi dulci.

De 1 decembrie, după ce am participat la paradă, am mers să mâncăm la Gram Bistro. Eu am ales din meniu un “Hummus bowl” care conţinea şi o salată de quinoa cu rodie, pătrunjel şi alte legume. Mi-a plăcut atât de mult încât la scurt timp am încercat să o recreez acasă, cu ce aveam la îndemână. Pot să spun că mi-a ieşit. Acum trebuie să mă întroc la Gram Bistro și să mă conving de asta.

Ingrediente salată crocantă de quinoa cu rodie și castraveți

  • o măsură quinoa (am folosit o măsură de 100 ml)
  • 2 măsuri apă rece 
  • jumătate de rodie
  • jumătate de castravete fabio
  • un ardei roșu mic
  • o legătură mică de pătrunjel
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • sucul de la jumătate de lămâie

Mod de preparare salată crocantă de quinoa cu rodie și castraveți

  1. Se fierbe quinoa și se lasă să se răcească (găsiţi aici indicaţii – Cum fierbem quinoa?).
  2. Între timp, vă ocupați de legume.
  3. Se scot seminţele din jumătate de rodie.
  4. Castravetele se spală și se taie în sferturi, pe lungime şi apoi se feliază
  5. Ardeiul roșu se taie cubuleţe mici.
  6. Într-un borcan se pregăteşte vinegreta – se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, oţetul balsamic, sarea şi piperul.
  7. Când quinoa s-a răcit, se pune împreună cu restul ingredientelor şi vinegreta.
  8. Se amestecă folosind o furculiţă, se gustă şi se potriveşte de sare şi piper.
  9. Se poate servi imediat, dar vă recomand să o lăsaţi cel puţin 30 de minute la frigider, astfel încât gusturile ingredientelor să se întrepătrundă.

Salata de quinoa cu rodie şi castraveţi este nu doar o garnitură sănătoasă şi hrănitoare, ci poate fi servită chiar şi la cină, ca atare. Ba chiar îndrăznesc să o recomand ca mic dejun. O puteţi păstra 2-3 zile la frigider, într-o caserolă închisă etanş.

Să aveţi spor şi poftă!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline