Fel principal

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci și cașcaval

rulou din piept de curcan

Atunci când ai în casă doi carnivori convinşi, dar şi nespus de pretenţioşi, e greu să ţii pasul cu ei. Deşi au preparatele lor preferate – care mă scot din încurcătură atunci când sunt în pană de idei – mereu sunt în căutare de noi reţete care să le gâdile papilele gustative.

După succesul neaşteptat pe care l-a avut cotletul de porc la cuptor, astăzi i-a venit rândul unui piept de curcan să se transforme într-o bucăţică de fericire în farfurie. Şi cum am vrut să îi impresionez, am ales să fac rulouri umplute cu ciuperci şi caşcaval, scăldate în sos de smântână, pe care le-am servit cu un piure de cartofi cremos şi mazăre cu chives.

Ingrediente rulouri din piept de curcan cu ciuperci şi caşcaval

  • 1 kg piept de curcan
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 1 grăunte de usturoi
  • 25 gr unt (aprox. o lingură)
  • o lingură ulei de măsline
  • 100 gr caşcaval
  • 200 ml smântână lichidă
  • câteva frunze de salvie
  • 10 roşii cherry
  • sare, piper
  • 2 grăunţe de usturoi

Mod de preparare rulouri din piept de curcan cu ciuperci şi caşcaval

  1. Pieptul de curcan se taie în felii egale (de aproximativ 125 gr fiecare) care se bat uşor cu ciocanul, ca pentru şniţele.
  2. Se asezonează cu sare şi piper.
  3. Ciupercile se spală şi se curăţă, apoi se taie în felii groase.
  4. Într-o tigaie mare se pun untul și lingura cu ulei de măsline. Când untul s-a topit se adaugă un grăunte de usturoi feliat foarte subțire și se călește preț de un minut.
  5. Se adaugă ciupercile și se călesc 3-4 minute, amestecând din când în când.
  6. Caşcavalul se taie în 8 bastonaşe subţiri.
  7. Pe fiecare felie de piept de curcan se pune o lingură din ciupercile călite şi un bastonaş de caşcaval.
  8. Se rulează strâns pieptul de curcan şi se aşează într-o tavă ceramică.
  9. Se procedează la fel şi cu celelalte 7 rulouri.
  10. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu (ori cu un capac) şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
  11. Se lasă la cuptor, acoperit, pentru 20 de minute.
  12. Într-un bol se amestecă smântâna cu sare, piper şi cele două grăunţe de usturoi pisat.
  13. Se scoate tava din cuptor, se adaugă smântâna, se pun şi roşiile cherry printre rulourile din piept de curcan şi frunzele de salvie.
  14. Se introduce din nou tava în cuptor (de data aceasta neacoperită) pentru încă 15-20 de minute, până când se rumeneşte carnea. 
  15. Se servește imediat, alături de garnitura preferata. Eu am ales de această dată un piure de cartofi cremos și mazăre cu chives. 

Să aveți spor și poftă! 

rulou din piept de curcan

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*