Deserturi

Ruladă cu mascarpone şi vişine

aromeinbucatrie.ro - rulada

Iubesc ruladele de orice fel, dulci sau sărate, nu are importanţă. Nu doar că arată bine, dar de cele mai multe ori gustul pe care îl ascund mă surprinde plăcut.

Deşi reţeta aceasta s-a vrut a fi una cu zmeură iniţial, întâmplarea a făcut să nu găsesc nici zmeură, nici căpşune şi nici alte fructe care să se potrivească. Cum decizia de a face o ruladă dulce era deja luată, m-am adaptat situaţiei şi m-am folosit de un borcan de dulceaţă cu vişine.

A ieşit o ruladă cu mascarpone şi vişine de toată minunăţia, dar în continuare cred că varianta cu zmeură proaspătă ar fi fost mai mult decât perfectă 🙂

aromeinbucatarie.ro - rulada

Ingrediente ruladă cu mascarpone şi vişine

  • 6 ouă
  • 4 linguri de făină albă
  • 3 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahăr
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 praf de sare (cât prindeţi între degete)
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • dulceaţă de vişine – un sfert de borcan (puteţi înlocui cu vişine proaspete sau congelate)
  • 2 linguri de zahăr pudră

Mod de preparare ruladă cu mascarpone şi vişine

  1. Se pun ouăle (gălbenuşuri+albuşuri) împreună cu cele 6 linguri de zahăr într-un bol şi se mixează până când îşi dublează volumul şi capătă o culoare galben pal.
  2. Se adaugă uleiul şi se mixează până când este încorporat.
  3. Se cern împreună făina, cacaua, praful de copt şi sarea.
  4. Se adaugă treptat ingredientele uscate (de la punctul 3) în compoziţia de ouă, zahăr şi ulei. Adăugaţi câte o lingură şi amestecaţi uşor cu o spatulă până când obţineţi un aluat omogen.
  5. Se pune aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit o tavă cu dimeniunile 45×33 cm) şi se coace blatul pentru 15 minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade (sau până când trece testul scobitorii).
  6. Imediat după ce aţi scos blatul din cuptor, răsturnaţi-l pe un prosop pudrat cu cacao, îndepărtaţi hârtia de copt şi rulaţi cu grijă (rulaţi pe lungime, pentru a obţine o ruladă de 33 cm).
  7. Lăsaţi blatul astfel rulat să se răcească.
  8. Între timp, bateţi smântâna pentru frişcă împreună cu cele 4 linguri de zahăr. La final adăugaţi şi extractul de vanilie.
  9. Mixaţi un minut brânza mascarpone şi încorporaţi frişca cu ajutorul unei spatule.
  10. Când blatul s-a răcit complet, desfaceţi-l cu grijă, repartizaţi uniform crema de mascarpone şi dulceaţa de vişine şi rulaţi blatul strâns.
  11. Acoperiţi rulada cu mascarpone şi vişine cu folie alimentară şi lăsaţi-o cel puţin 2 ore la rece.
  12. Înainte de servire presăraţi zahăr pudră şi apoi feliaţi rulada.

Să aveţi spor şi poftă!

aromeinbucatarie.ro - rulada
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline