SuperBlog

Ritualul meu (asla)vital

Acum muuuulţi ani, pe când eram în prima clasă de liceu, am descoperit faptul că tenul meu are nevoie de ceva mai mult decât apă şi săpun. Până la 15 ani eram străină de tot ceea ce însemna îngrijirea tenului. 

Nu ştiu cum mai stau lucrurile acum cu fetele de liceu (ori gimnaziu?!), dar de un lucru sunt sigură – femeile de 25+ au nevoie de ceva mai mult decât apă şi săpun pentru a-şi îngriji tenul, indiferent dacă acesta este unul cu probleme ori nu.

De la 15 ani până astăzi mi-am schimbat de foarte multe ori rutina de îngrijire a tenului, în funcţie de nevoile adaptate vârstei, anotimpului, posibilităţilor financiare. Am testat numeroase produse, mai ieftine sau mai costisitoare, până să ajung să-mi formez o opinie clară despre ce mi se potriveşte şi ce nu. 

Astăzi pot spune că ştiu care sunt nevoile tenului meu, ce îi face bine şi când e cazul să spun “Asta nu e pentru mine”. Astfel, în fiecare zi urmez nişte paşi clari de curăţare, hidratare şi întreţinere care mă ajută să îmi păstrez pielea feţei, gâtului şi decolteului curată, frumoasă şi sănătoasă.

Una dintre principalele probleme pe care majoritatea femeilor o ignoră atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului este poluarea. Cu toţii suntem conştienţi de faptul că poluarea este o ameninţare la adresa sănătăţii noastre, dar de câte ori v-aţi gândit că şi tenul are de suferit din această cauză?

Ei bine, noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturale reprezintă “scutul” nostru de protecţie împotriva efectelor nocive ale poluării și stresului urban. Aceasta conţine produse dedicate consumatorilor cu vârste între 25 şi 55 de ani (da, şi bărbaţii pot folosi produse Aslavital Mineralactiv) şi promite un ten mai sănătos şi mai curat datorită proprietăţilor argilei provenită din Munţii Piatra Craiului, complexului Ferulan şi Cobiodefender-ului EMR. 

Şi nu vă faceţi probleme, gama este disponibilă în magazinele de brand Gerovital şi Farmec, în magazinul online www.farmec.ro, dar și în hypermarketuri, supermarketuri și magazinele de specialitate din țară, deci nu va fi nevoie să o căutaţi prea mult.

De îndată ce am văzut pentru prima dată reclama la produsele din gama modernizată Aslavital Mineralactiv, mi-am spus ca trebuie să le încerc. Ce femeie nu își dorește să aibă o piele fină, tonifiată, fără impurități ori riduri? 

Astfel, acum două luni rutina mea de îngrijire a tenului a fost şi ea updatată conform noilor trenduri şi arată cam aşa:

  • Dimineaţa îmi curăţ faţa cu apă micelară (deşi fac lucrul acesta şi seara, este un fel de a mă asigura că tenul meu este curat înainte să aplic orice alt produs) şi apoi mă spăl bine cu apă rece.
  • Pulverizez puţină apă termală, iar când aceasta s-a uscat, aplic un strat subţire de cremă hidratantă antipoluare cu SPF 10 (vara folosesc  o cremă cu un factor de protecţie mai mare). A devenit preferata mea pentru că îmi protejează pielea împotriva prafului şi noxelor, iar atunci când locuieşti în Bucureşti asta este foarte important. De asemenea, are o textură foarte plăcută şi se absoarbe uşor în piele, fără să lase tenul gras şi fiind totuşi suficient de hidratantă, exact ceea ce caut la o cremă în perioada aceasta rece. Şi dacă tot vorbim de beneficiile acestei creme, trebuie să vă spun că are şi efect remineralizant şi regenerant. Nu-i aşa că şi vouă începe să vă placă?
  • După ce mi-am curăţat şi hidratat tenul, aplic machiajul. Bineînţeles, peste pasul acesta sar foarte des în ultimul timp şi voi mai sări încă un an, cât voi mai sta acasă cu cei doi copii.
  • Seara mă demachiez temeinic folosind o emulsie demachiantă detox , curăţ tenul cu apă micelară (din nou) şi apoi mă spăl folosind un gel pentru curăţare delicată. Nu sar peste demachiere nici în zilele în care nu am aplicat machiaj, emulsia demachiantă având rolul de a îndepărta şi praful ori noxele, nu numai produsele de make-up în sine.
  • Ultima dată este rândul aceleiaşi creme pe care o folosesc şi dimineaţa. Deşi înainte să descopăr gama Mineralactiv foloseam o cremă de noapte, crema hidratantă antipoluare este o variantă la fel de bună.

Deşi nu face parte din ritualul zilnic de îngrijire, un alt truc pentru a avea un ten luminos şi curat este folosirea fiolelor cu colagen Aslavital. Au un efect incredibil asupra aspectului tenului. Eu le folosesc la fiecare 2 luni, într-o cură de 10 fiole pe care le aplic în 10 seri consecutive, înainte de folosirea cremei. După acest “tratament” (de fapt, după doar 3-4 aplicări) tenul este mai curat, revitalizat, cu un aspect mai “proaspăt” datorită serului bogat în argilă din Munţii Piatra Craiului, colagen şi elastină de origine marină şi ingrediente active de ultimă generaţie: Cobiodefender-ul EMR, complexul Ferulan bogat în acid ferulic. O fiolă este suficientă pentru a fi folosită pe faţă, gât, decolteu şi uneori păstrez 2 picături şi pentru mâini.

Întotdeauna am fost de părere că tenul unei femei spune multe despre ea, fiind un fel de carte de vizită. Tocmai acesta este şi motivul pentru care am ales să am grijă de el cum ştiu eu mai bine. Voi ce ritual de îngrijire a tenului aveţi şi care sunt produsele voastre preferate?

*Acest articol a fost scris pentru proba 21 din competiţia SuperBlog 2018.

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment