Fel principal, Garnituri

Risotto cu mazăre

www.aromeinbucatarie.ro - risotto cu mazăre

De ce ne place atât de mult orezul? Pentru că atunci când este combinat cu ingredientele potrivite obţii un preparat delicios, săţios, plin de cele mai îmbietoare arome.

De la clasicul pilaf de orez, pana la orezul gătit în stil asiatic, ori poate un orez cu lapte și scorțișoară. Vorbim de un ingredient care își găsește locul într-un infinit de combinații.

Un risotto cremos cu mazăre şi mentă, peste care am adăugat cu generozitate parmezan proaspăt ras, s-a dovedit a fi o alegere perfectă pentru un prânz care m-a “surprins” fără să fi pregătit ceva de mâncare. Pe cât de simplu, pe atât de gustos.

Ingrediente risotto cu mazăre (2 porţii generoase)

  • 250 gr orez arborio
  • 1 ceapă mare
  • 2 grăunţe de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 gr mazăre congelată
  • 100 ml vin alb
  • 700-800 ml supă de legume sau de pui (puteţi folosi apă, în lipsa acestora)
  • 2 linguri smântână
  • 50 gr parmezan ras
  • câteva frunze de mentă
  • sare şi piper

Mod de preparare risotto cu mazăre

  1. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt.
  2. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se călesc ceapa şi usturoiul 2-3 minute, până când se înmoaie.
  3. Se adaugă orezul şi se căleşte şi acesta 2 minute, amestecând continuu.
  4. Puneţi vinul alb şi gătiţi la foc mic până când este absorbit în totalitate de orez.
  5. În acest moment, adăugaţi mazărea şi 100 ml din supa de legume/pui/apă.
  6. Amestecaţi şi gătiţi până când este absorbit tot lichidul.
  7. Din acest moment, adăugaţi treptat câte 100 ml de lichid, amestecaţi continuu până când lichidul este absorbit de orez, adăugaţi încă 100 ml de supă sau apă şi tot aşa până când aţi folosit 700 ml de lichid.
  8. Gustaţi şi dacă orezul nu este suficient de fiert pentru gustul dumneavoastră, mai adăugaţi 100 ml de supă/apă.
  9. După ce aţi încorporat tot lichidul (orezul nu trebuie să fie uscat, ci uşor “zemos”), potrivişi de sare şi piper, opriţi focul, adăugaţi smântâna, parmezanul şi menta tocată mărunt.
  10. Serviţi risotto-ul de îndată, cald, cu fâşii de parmezan.

Să aveţi spor şi poftă!

www.aromeinbucatarie.ro - risotto cu mazăre
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline