Uncategorized

Reţeta unui blog pentru cei atehn(olog)ici

Când auzi cuvântul “blog” te gândeşti automat la un fel de jurnal în care “autorul” îşi varsă ofurile, îşi spune opiniile, îşi povesteşte experienţele de viaţă, îşi prezintă pasiunile sau împărtăşeşte reţetele preferate.

Eu m-am oprit la ultima variantă din lista de mai sus. De ce? Pentru că pasiunea mea cea mai mare este să gătesc pentru familie şi pentru prieteni. Iar blogul mi s-a părut a fi modalitatea perfectă de a duce pasiunea asta mai departe.

Ceea ce nu am ştiut eu atunci când am decis că este momentul să transpun pasiunea asta în online, este faptul că un blog nu înseamnă doar cuvinte şi câteva imagini. Eu mi-am suflecat mânecile şi m-am pus frumos pe gătit, fotografiat şi scris. Nu are rost să vă mai spun cum arătau fotografiile mele pe atunci. Între timp, la capitolul acesta am mai avansat.

Apoi m-am aşezat în faţa laptopului şi am văzut zeci de tutoriale pe youtube şi am citit alte zeci de articole despre cum se pune pe picioare un blog. Şi mi-am dat silinţa, zău. În felul acesta am ajuns să am un blog funcţional, sau cel puţin aşa credeam.

Câţiva ani mai târziu am decis că este momentul să trec de pe platforma gratuită la un domeniu propriu şi aşa a apărut www.aromeînbucătărie.ro. Şi de data asta m-am încăpăţânat să mă descurc singură (tot cu youtube şi google am lucrat). Vedeam şi eu erorile de pe site, nu eram tocmai mulţumită de cum arăta tema pe care o alesesem, iar widget-urile nu funcţionau toate aşa cum vedeam pe alte bloguri.

Până într-o zi, când am decis că este timpul să-mi las “copilul” pe mâinile cuiva mai priceput. Aşa am ajuns la Maria, aka Mama blogurilor – o găsiţi pe https://mamablogurilor.ro/ . Ea a luat copilul meu (cel mai mare dintre ei, aş putea spune), l-a hrănit, l-a schimbat şi s-a jucat cu el aşa cum numai o mamă ştie să facă. Şi uite aşa, blogul meu a ajuns să aibă două mame care au grijă de el.

Bine, bine.. dar ce face mama blogurilor mai exact?

În primul rând, tu îi spui ce aşteptări ai, ce doreşti să fie blogul tău când se face mare. Iar ea îţi oferă consiliere pentru alegerea temei care să vi se potrivească, iar apoi o instalează şi îi pune haine de sărbătoare, asta însemnând că o customizează după gusturile tale.

Şi dacă tu nu îţi găseşti inspiraţia, tot mama blogurilor te ajută şi să creezi conţinut pentru paginile statice – Despre mine, Contact. Apoi treceţi la implementarea funcţionalităţilor (staţi liniştiţi, tot ea m-a învăţat să folosesc şi astfel de cuvinte), cum ar fi formularul de contact sau feed-ul de instagram.

Ca orice mamă, mi-am dorit un mediu sigur pentru “copilul meu”, iar Maria s-a ocupat de asta de îndată. A pus la punct tot ceea ce înseamnă securitate online şi instalare module pentru securitatea online.

Atehnică fiind din fire, se prea poate să-mi fi scăpat pe ici, pe colo câteva elemente şi paşi, dar vă asigur că Mama blogurilor ştie prea bine ce are de făcut. Aşa că, dacă ai şi tu un blog pe care vrei să-l înveţi să “meargă”, apelează la Maria. Iar tu te poţi ocupa în linişte de conţinutul pentru el.

Sau poate ai deja un blog complet funcţional şi îţi doreşti doar un babysitter pentru el. She’s got you covered, pentru că Maria se ocupă şi de mentenanţă, nu doar de consultanţă (dar mai bine arunci un ochi peste pachetele pe care le oferă).

Eu mă duc acum să mai gătesc ceva. Am doi copii in real life care îmi cer de mâncare. Pe cel virtual mă ajută Maria să-l hrănesc.

Fotografiile din acest articol provin de pe www.pixabay.com

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment