Fel principal

Pui Stroganoff

Stroganoff-ul este un preparat rusesc, apărut în secolul 19, ce are ca ingrediente de bază carnea de vită şi smântâna grasă. Totuşi, astăzi există o mulţime de variante ale acestuia, cu sau fără carne, ba chiar şi vegan. Găsiţi aici o reţetă rapidă de ciuperci stroganoff perfectă pentru vegetarieni. Astăzi vă povestesc despre puiul stroganoff, o reţetă la care apelez de câte ori sunt în impas, tocmai pentru că este pe placul tuturor. Bucăţele de pui, ciuperci şi un sos cremos de smântână, absolut divin.

Ingrediente pentru 4 porții

800 gr piept de pui

2 cepe medii

200 gr ciuperci champignon

100 ml supă de pui sau apă

100 ml vin alb demisec

250 ml smântână pentru gătit

sare, piper

un cubuleț de unt și 1 lingură ulei de măsline

1 lingură de pătrunjel tocat

Preparare pui stroganoff

  1. Se curăță ceapa, se spală și se taie în jumătăți, apoi se taie feliuțe subțiri. La fel se procedează și cu ciupercile.

2. Se pun untul și uleiul de măsline într-o tigaie mai mare, iar când acestea s-au încins, se adaugă ceapa și se călește până se înmoaie.

3. Apoi, se adaugă ciupercile, vinul și supa de pui (sau apa) și se lasă să fiarbă 5 minute.

4. Se spală pieptul de pui, se taie fâșiuțe și se pune  în tigaie. Se lasă pe foc aproximativ 15 minute.

5. Se adaugă smântâna pentru gătit și se mai lasă pe foc încă 10 minute, cât să se îngroașe puțin sosul format. Se asezonează cu sare și piper.

6. Înainte de a servi puiul stroganoff, se presară puțin pătrunjel verde tocat mărunt.

Poftă bună!

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment