Deserturi

Prăjitură rapidă cu morcovi

carrot cake

Această prăjitură rapidă cu morcovi a devenit rapid una dintre preferatele copiilor mei pentru simplul fapt că este atât de simplu de pregătit încât reuşesc să o facă singuri (eu le cântăresc ingredientele, bag şi scot tava din cuptor).

Nici nu se termină bine că deja mă întreabă când facem încă una. Dar pentru că îmi place să le diversific chiar şi meniul deserturilor, încerc să îi implic în cât mai multe dintre reţetele pe care le fac. Le place să mă “ajute” la orice presupune frământat aluat, mai ales la cornuleţele fragede cu borş.

Dacă nu aveţi ulei de cocos, îl puteţi înlocui cu ulei de floarea soarelui, iar zahărul brun cu zahăr normal. Iar în loc de merişoare sau stafide puteţi folosi nuci tocate grosier. Vă promit că rezultatul va fi acelaşi. O prăjitură rapidă, umedă şi super gustoasă.

Prăjitură rapidă cu morcovi

Course: Desert

Ingredients

  • 125 gr zahăr brun
  • 175 ml ulei de cocos
  • 3 ouă
  • 3 morcovi
  • 100 gr merişoare sau stafide aurii
  • coaja rasă de la o portocală
  • 175 gr făină albă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă nucşoară măcinată

Mod de preparare

  1. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
  2. Morcovii se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoarea fină.
  3. Într-un bol se amestecă uleiul de cocos (în stare lichidă, dacă este solid, îl puteţi topi la foc mic într-un ibric), zahărul, ouăle, morcovii raşi, coaja de portocală şi merişoarele.
  4. Se cern împreună toate ingredientele uscate – făina, praful de copt, bicarbonatul, scorţişoara şi nucşoara.
  5. Se încorporează ingredientele uscate în cele umede, folosind o spatulă sau o lingură de lemn.
  6. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de aprox 17×21 cm.
  7. Se pune aluatul în tavă şi se coace prăjitura pentru 40 de minute la 180 de grade (verificaţi dacă este gata folosind testul scobitorii).
  8. Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi prăjitura să se răcească pentru 5 minute. apoi o scoteţi pe un grătar pentru a se răci complet.
  9. Când s-a răcit o tăiaţi şi o aşezaţi pe un platou. Puteţi depozita prăjitura pentru 2 tile într-o caserolă închisă.

Să aveţi spor şi poftă!

carrot cake
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*