Deserturi, Pentru copii

Prăjitură cu mere şi ghimbir

Astăzi am avut poftă de ceva dulce, dar pentru că trebuie să satisfacem şi poftele celui mic, am ales să pregătesc o prăjitură care să fie potrivită şi pentru el. Aşa că m-am gândit la un desert care să conţină şi fructe. Prima care mi-a venit în minte a fost negresa cu mere (reţeta aici) dar conține mult prea mult zahăr și cacao. Așa că am adaptat-o și iată ce am obținut.

1 kg mere

250 gr făină

100 gr zahăr

4 ouă

2 linguriţe praf de ghimbir

1 linguriţă scorţişoară

un praf de sare

100 gr merişoare uscate

1 linguriță bicarbonat stins cu puțină zeamă de lămâie

1 linguriță praf de copt

Pentru glazură – 50 ml lapte, 50 gr unt

Preparare

Începeți prin a încălzi cuptorul la 200 grade.

Făina, praful de copt, ghimbirul, scorţişoara şi sarea se amestecă într-un bol.

Separat, se omogenizează ouăle, merele rase şi stoarse foarte bine de zeamă, zahărul şi bicarbonatul stins. Apoi, se adaugă ingredientele uscate (făina, praful de copt, ghimbirul şi scorţişoara) şi merişoarele şi se amestecă doar până când sunt încorporate toate ingredientele.

Se pune compoziţia într-o tavă  (de aproximativ 25×20 cm) tapetată cu unt şi se coace 35-40 de minute la 200 de grade. Timpul de coacere variază în funcţie de cuptor şi dimensiunea tăvii folosite, aşa că cel mai bine este să folosiţi o scobitoare pentru a verifica dacă prăjitura este coaptă. Introduceţi scobitoarea în centrul prăjiturii şi dacă este curată când o scoateţi, prăjitura este gata.

Cât prăjitura este la cuptor, pregătiţi glazura. Puneţi untul şi laptele într-un ibric şi fierbeţi la foc mic. Când untul s-a topit, orpiţi focul.

Glazura trebuie pusă fierbinte peste blat, imediat ce acesta a fost scos din cuptor.

Se lasă să se răcească și se taie în pătrate mici.

Poftă bună!

0 Comments
Tags: , ,

lacrimioara

Reply your comment