Aluaturi, Deserturi, Pentru copii

Prăjitură cu mere

prajitura cu mere

De mai bine de un an, prăjitura cu mere este cel mai iubit desert din casa noastră. De ce? Pentru că avem un puşti de 3 ani, iubitor de prăjituri şi “dulciurică”. Iar prăjitura cu mere mi se pare a fi cea mai bună opţiune, mai ales că R. pare să nu se plictisească de ea. Indiferent că este pregătită de mine, de bunici sau străbunici, niciodată nu o refuză. 

Nici nu ştiu cum de nu este deja pe blog. Probabil pentru că de cele mai multe ori nu reuşesc să îi fac 2 poze amărâte. De data aceasta am zis că nu se mai poate aşa. Am ascuns câteva bucăţele (pe care le-am mâncat eu la final) şi astăzi vă aduc şi vouă reţeta mea de super prăjitură cu mere şi foi fragede.

Pe cât de clasică şi simplă, pe atât de bună. Dacă mă întrebaţi pe mine, este genul de prăjitură cu care nu aveţi cum să daţi greş.

Ingrediente prăjitură cu mere 

  • 2 ouă
  • 10 linguri zahăr 
  • 10 linguri ulei de floarea soarelui (150 ml) 
  • 10 linguri lapte (150 ml) 
  • Un praf de sare
  • Un pliculeț praf de copt – 10 gr
  • Aproximativ 500 gr făină
  • 10 mere mari
  • 3-4 linguri de zahăr 
  • O lingura extract de vanilie 
  • O lingurița scorțișoară 

Mod de preparare prăjitură cu mere 

  1. Într-un bol mare amestecați ouăle, zaharul, uleiul și laptele. 
  2. Adăugați sarea, praful de copt și 400 gr făină. 
  3. Frământați și mai adăugați treptat restul de făină, până când obțineți un aluat nelipicios, dar moale. 
  4. Acoperiți bolul și lăsați aluatul sa se odihnească în timp ce vă ocupați de mere. 
  5. Se curăță merele, se dau se răzătoarea mare și se pun într-o cratiță, împreună cu scorțișoara și extractul de vanilie. 
  6. Se călesc merele la foc mic pentru 7-8 minute, apoi se adaugă zahărul (mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de dulci le vreți – eu am folosit 3 linguri). 
  7. Se mai călesc la foc mic încă 3 minute, cât să se topească zahărul. 
  8. Se oprește focul și se lasă merele să se răcorească. 
  9. Aluatul frământat se împarte în două și se întind două foi subțiri, după dimensiunile tăvii pe care o folosiți (a mea are 37×28 cm). 
  10. Se pune prima foaie în tavă, pe hârtie de copt.
  11. Se repartizează uniform merele călite şi se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat.
  12. Foaia de aluat de deasupra se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă.
  13. Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade.
  14. Se coace prăjitura pentru 25 de minute la 200 de grade (până când se rumeneşte).
  15. Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească înainte de a o tăia. Vă recomand totuşi să aşteptaţi cel puţin 3 ore înainte de a servi prăjitura. Astfel, aluatul se va înmuia puţin şi va fi absolut perfectă.
  16. Înainte de a servi, presăraţi zahăr pudră.

Să aveţi spor şi poftă!

prajitura cu mere
0 Comments
Tags: , ,

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline