Deserturi

Prăjitură cu lămâie şi iaurt

prajitura lamaie

Aşa cum aţi observat deja, nu îmi place să fac prăjituri sau deserturi complicate. Sunt adepta reţetelor uşoare şi rapide, iar această prăjitură cu lămâie şi iaurt face cu siguranţă parte din această categorie.

La fel ca la prăjitura rapidă cu morcovi, cei mici pot participa la mare parte din pregătirea ei. Nu aveţi nevoie de ustensile deosebite (doar un bol, o spatulă şi o tavă) sau ingrediente greu de găsit – uleiul de cocos poate fi înlocuit cu ulei de floarea soarelui, iar făina de migdale o puteţi face acasă (trebuie doar să măcinaţi două mâini de migdale, de preferat decojite).

Prăjitură cu lămâie şi iaurt

  • 175 gr făină albă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 50 gr făină de migdale
  • 50 gr mălai
  • 75 ml ulei de cocos
  • 100 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 200 gr iaurt
  • 2 lămâi necerate
  • 75 gr zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade.
  2. Într-un bol mare amestecaţi ingredientele uscate – făina, praful de copt, un praf de sare, făina de migdale şi mălaiul.
  3. Adăugaţi coaja rasă de la cele două lămâi, uleiul de cocos, iaurtul, zahărul şi ouăle (pe care le bateţi întâi separat, într-un castron).
  4. Folosind o spatulă sau o lingură de lemn, omogenizaţi compoziţia.
  5. Tapetaţi o tavă cu dimensiunile de aproximativ 17×21 cm (sau o tavă pentru tort cu diametrul de 20 cm) cu hârtie de copt şi puneţi aluatul pentru prăjitura cu lămâie în tavă.
  6. Coaceţi pentru 40 de minute la 180 de grade sau până când prăjitura trece testul cu scobitoarea.
  7. Cât prăjitura e la cuptor, pregătiţi siropul. Puneţi zeama de la cele două lămâi şi zahărul pudră într-un ibric şi fierbeţi la foc mic pentru maxim 5 minute.
  8. Când prăjitura este coaptă, o scoteţi din cuptor şi o înţepaţi din loc în loc folosind un băţ pentru frigărui.
  9. Turnaţi treptat siropul de lămâie (atât prăjitura cât şi siropul trebuie să fie calde) peste prăjitură.
  10. Lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă pentru 5 minute şi apoi o puteţi scoate pe un grătar până se răceşte complet.
  11. Tăiaţi cubuleţe sau romburi şi aranjaţi prăjitura pe un platou.

Să aveţi spor şi poftă!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment