Pizza

Pizza cu ton

Nu cred să existe cineva care să spună cu mâna pe inimă că nu-i place pizza. Chiar dacă pizza cu ton nu este foarte populară, eu o aleg adesea pentru că uneori pur şi simpu prefer topping-uri mai…sănătoase. Iar combinaţia ton, roşii proaspete şi busuioc mi se pare grozavă, mai ales când este pusă pe un blat subţire de pizza, acoperit cu muuult caşcaval.

Ingrediente pentru 1 pizza

Pentru blat

200 gr făină

2 linguri ulei de măsline

jumătate de pliculeț drojdie uscată

1 linguriță zahăr

sare

apă călduță

Topping

1 conservă ton bucăți în suc propriu

1 roșie

5-6 ciuperci proaspete

100 gr cașcaval

4 linguri pastă de tomate

1 linguriță pesto de busuioc

câteva frunzulițe de busuioc

 

Preparare pizza cu ton

Aluat

Într-o cană, se amestecă drojdia, zahărul și puțină apă călduță. Se lasă 5 minute – amestecul ar trebui să înceapă să facă bule.

Într-un bol mai mare, se amestecă făina și sarea. Se adaugă uleiul de măsline și amestecul de drojdie de mai sus. La început se folosește o furculiță pentru a omogeniza ingredientele, iar dacă este nevoie, se mai adaugă apă călduță. Când aluatul începe să se lege, se scoate pe o planșetă de lucru și se frâmântă cu mâinile. Acesta trebuie să fie ușor lipicios, iar dacă apăsați cu degetul, să își revină la forma inițială.

Când ați obținut consistența dorită, puneți aluatul în bol și lăsați-l la dospit pentru 45 de minute, acoperit cu folie alimentară.

Asamblare

Presărați suprafața de lucru cu puțină făină, scoateți aluatul din bol și întindeți o foaie cu diametrul de aproximativ 32 cm. Transferați aluatul în tava în care veți coace pizza.

Acum urmează momentul care mie îmi place cel mai mult. Pizza este bună așa cum îți place, așa că recomandarea mea este ca fiecare să folosească toppingurile pe care le preferă.

Eu aveam o conservă de ton prin frigider și mi s-a părut că este perfectă pentru o pizza. Am pus tonul într-o strecurătoare și l-am lăsat la scurs cât m-am ocupat de restul ingredientelor.

Am amestecat pasta de tomate cu pesto-ul și uns blatul. Apoi am pus ciupercile proaspete, tăiate feliuțe subțiri, roșia tăiată tot feliuțe subțiri, 3/4 din ton, cașcavalul ras, iar la sfârșit restul de ton. Puteți să adăugați niște boabe de porumb din conservă (bine scurse), ardei gras sau orice vă este pe plac.

 Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade și coaceți pentru 15-20 de minute. Caşcavalul nu trebuie să fie bine rumenit, doar să se topească. Astfel, pizza nu va fi prea uscată.

Eu folosesc tăvi speciale pentru pizza, care au multe găuri pentru a permite blatului să se coacă repede şi uniform. Dacă folosiţi o tavă obişnuită, lăsaţi pizza puţin mai mult la cuptor. Cel mai indicat este să verificaţi blatul.

Când pizza este gata, presăraţi câteva frunzuliţe de busuioc, tăiaţi feliile şi serviţi caldă.

Poftă bună!

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*