Fel principal

Piept de pui în sos cremos

Deși pieptul de pui este carnea cel mai puțin consumată la noi în casă, uneori ajung inevitabil la ea. Și pentru a transforma banalul pui în ceva delicios, o porție de piept de pui în sos cremos de roșii cu smântână, cu busuioc verde este poate cea mai bună alegere, chiar și atunci când n

Ingrediente piept de pui în sos cremos

500 gr piept de pui dezosat și fără piele

250 gr ciuperci proaspete

1 ceapă

4 roșii uscate

6 linguri pastă de tomate

100 ml smântână lichidă pentru gătit

sare, piper

3 linguri ulei de măsline

câteva frunze de busuioc

Preparare piept de pui în sos cremos

Am tăiat pieptul de pui cubulețe, ciupercile felii mai groase, iar ceapa și roșiile uscate le-am tocat mărunt.

Am încălzit uleiul de măsline într-un wok și am călit ceapa. Apoi, am adăugat pieptul de pui. Când acesta s-a albit, am adăugat ciupercile și roșiile uscate. Am gătit pentru 5 minute și am pus pasta de tomate diluată cu puțină apă.

Am lăsat 10 minute la foc mediu, am adăugat smântâna lichidă și am asezonat cu sare și piper. După încă 5 minute la foc mic, mâncarea este gata.

Am pus pieptul de pui și sosul pe un platou și am garnisit cu frunze de busuioc.

Poftă bună!

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment