Paste

Pesto de leurdă

 

Fiind sezonul verdețurilor de toate felurile, drept urmare și al leurdei, nu puteam să ratez ocazia de a pregăti un borcănel de pesto de leurdă pe care să îl am la îndemână ori de câte ori mi se face poftă de o porție rapidă de paste. Este foarte simplu de pregătit și dă o aromă minunată mâncării.

Ingrediente peste de leurdă

100 gr leurdă (cam 2 legături)

50 gr miez de semințe de floarea-soarelui (nuci caju, semințe de pin, migdale) crude

50 ml ulei de măsline

100 gr parmezan

sare

Preparare peste de leurdă

Leurda se spală foarte bine, semințele se prăjesc 2-3 minute (asta le ajută să elibereze uleiurile).

Se amestecă toate ingredientele în bolul unui robot de bucătărie și se mixează bine, până obțineți o pastă nu foarte fină. Dacă este nevoie, pentru a emulsiona amestecul, mai adăugați ulei de măsline. Sare adăugați după gust.

Aici totul ține de gust și de preferințe. Mie îmi place să mai rămână câteva bucățele mai mari.

Din cantitățile date mi-a ieșit borcanul pe care îl vedeți în fotografii. Se păstrează pentru câteva zile la frigider sau, dacă nu îl consumaţi atât de repede, vă recomand să îl congelaţi în tăviţe pentru cuburile de gheaţă (pe care le înveliţi în folie alimentară) şi aşa veţi avea mereu la îndemână un pesto delicios.

Trebuie să recunosc faptul că am renunțat la pesto-ul clasic, de busuioc, în favoarea acestuia atunci când vine vorba despre paste. Pur și simplu, pentru fiecare porție de paste, amestec aproximativ 1 lingură de pesto cu 2 linguri de smântână de gătit și apoi pun peste pastele fierbinți. Amestec bine și gata masa.

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment