SuperBlog

Pe Bursa Binelui fiecare faptă bună contează

Săptămâna trecută a fost inaugurată cu mare fast cea mai impozantă construcţie din Bucureştiul de azi – Catedrala Mântuirii Neamului. Nu ştiu şi nici nu vreau să ştiu ce fonduri astronomice au fost alocate acestui proiect uriaş. Şi asta pentru simplu fapt că nu-mi permit să simt mai multă furie decât simt deja.

Într-o ţară în care oamenii îşi construiesc singuri un spital, o ţară semianalfabetă, o ţară în care există copii care merg la şcoală înfometaţi sau copii care nici măcar nu au şansa de a visa la educaţie, o ţară în care bătrânii sunt ai nimănui şi mor singuri în case, o ţară în care bolnavii de cancer sunt chinuiţi nu numai de boală, într-o astfel de ţară există şi oameni care vor să facă bine. Mult bine.

Pentru astfel de oameni, BCR şi EuPlătesc.ro au dezvoltat o platformă online (un instrument care vă oferă siguranţa că banii vor ajunge acolo unde vi se promite) care aduce în atenţie o serie de proiecte sau organizaţii cărora le sunt necesare fonduri pentru a ajuta, la rândul lor, pe cei care au cu adevărat nevoie. 

Această platformă a primit un nume sugestiv – Bursa Binelui. Şi ca în cazul oricări burse, există chiar şi un indice, unul de Fapte Bune. Astfel, puteţi să vedeţi în fiecare zi câţi oameni şi-au spus că astăzi pot da ceva altora, fie că vorbim despre donaţii în bani sau timp – fiind posibil chiar să vă înscrieţi ca voluntar pentru a susţine cauza dorită.

Ştiu că a mai rămas mai puţin de o lună până la Crăciun şi, ca de obicei, în această perioadă se intensifică şi dorinţa oamenilor de a face bine, de a ajuta şi de a simţi că şi-au adus contribuţia în bunul mers al lucrurilor. Dar de ce să limităm această perioadă la o singură lună când putem să facem aceleaşi gesturi în orice altă zi a anului?

Pe Bursa Binelui puteţi face oricând donaţii online  folosind orice card, fără comision. Orice donaţie, indiferent de valoarea ei şi orice gram de ajutor înseamnă enorm într-o lume a celor care au nevoie de atât de mult.

Dar Bursa Binelui nu aduce în atenţia oamenilor doar cazurile nefericite, ci şi proiecte care au nevoie de susţinere financiară ori de voluntari. Astfel, platforma reprezintă şi o oportunitate de crowdfunding pentru micile proiecte care altfel nu ar atrage fondurile necesare pentru reuşită. Depinde doar de voi unde alegeţi să vă aduceţi contribuţia.

Nu ştiu câţi dintre voi aţi avut vreodată ocazia să participaţi la un eveniment de fundraising, cele în cadrul cărora se strâng sume colosale care apoi sunt alocate unui caz sau poate mai multora. Ei bine, în opinia mea, Bursa Binelui este un astfel de eveniment, dar “deschis” la orice oră din zi şi din noapte pentru toţi cei care vor să facă bine.

Pur şi simplu vă înscrieţi pe platformă şi donaţi atunci când simţiţi că este momentul ori poate când găsiţi un proiect cu care rezonaţi. Este felul în care puteţi ajuta comunităţile pentru care aveţi o anumită afinitate, ori poate vreţi să asiguraţi o masă caldă unui om înfometat.

Bursa Binelui este o platformă user friendly nu doar pentru donatorii persoane fizice. Un ONG poate fi înregistrat foarte simplu pe platformă, apoi nu rămâne decât să înscrie un proiect, să îl promoveze şi să îi ţină mereu la curent cu evoluţia pe cei interesaţi.

*Acest articol a fost scris pentru proba 23 a competiţiei SuperBlog 2018.

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment