Aperitive, Peste si fructe de mare

Pastă de ton cu capere

Îmi plac foarte mult pastele/pateurile de orice fel, de peşte alb, de somon afumat, de brânză cu ardei, de linte. You name it, I’ll eat and love it 🙂 Totuşi, una dintre preferatele mele, încă de pe acum vreo 10 ani, este pasta de ton. Şi cum ar putea sa nu fie când vorbim despre o pastă cremoasă de ton cu unt şi capere? Este fantastică la mic dejun, un aperitiv perfect pentru musafiri pofticioşi sau chiar şi pe post de gustare când vă bântuie vreo poftă. Puteţi să îl păstraţi 2-3 zile în frigider, în borcan , dar cu siguranţă nu va fi nevoie să îl puneţi la păstrare pentru că nu va rezist atât de mult timp nemâncat.

Partea cea mai bună este că în felul acesta veţi introduce mai mult peşte în meniul săptămânal şi puteţi face asta începând cu micul-dejun. O felie de pâine prăjită unsă cu pasta de ton, câteva feliuţe de roşii sau castravete şi gata prima masă a zilei.

Ingrediente

150 gr ton în ulei de măsline

50 gr unt

2 linguri smântână fermentată

1 lingură capere

zeama de la o jumătate de lămâie

*sare şi piper după gust

Lucrurile nu ar putea sa stea mai simplu de atât. Se ia o conservă de ton (nu contează dacă este mărunţit sau bucăţi, dar neapărat să fie unul de calitate). Se scurge bine de ulei şi se pune tonul într-un bol împreună cu untul la temperatura camerei, caperele, smântâna şi zeama de lămâie.

Se pasează totul foarte bine până când obţineţi o cremă foarte fină. Potriviţi de sare şi piper şi gata pasta de ton.

V-am zis că este foarte simplu. Pe cât de simplu, pe atât de mega delicios. E suficient să încercaţi o dată pentru a vă declara fani 🙂

Serviţi cu pâine prăjită şi legume de sezon: câteva felii de roşii, ridichi, castraveţi, măsline.

Să aveţi poftă!

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*