Fel principal

Osso buco la slowcooker

Mi-am pus în minte de foarte mult timp să facă această reţetă, dar mereu ajungeam să renunţ la ea din diverse motive. De data aceasta am plecat la cumpărături hotărâtă să cumpăr câteva bucăţi de rasol de vită feliat pe care apoi să îl transform în minunăţia aceasta fragedă şi absolut delicioasă. Dacă mă întrebaţi pe mine, vă spun cu mâna pe inimă că este modalitatea perfectă de a găti o bucată de carne de vită.

Ingrediente

1 kg rasol de vită feliat (cu os)

sare, piper

3 linguri de făină

4 linguri de ulei de măsline

2 cepe

2 morcovi

jumătate de căpătână de ţelină

4 tije de ţelină apio

1 dovlecel

1 ardei kapia

100 ml vin alb

1 conservă roşii cuburi în bulion

200 ml apă

1 linguriţă cimrbu uscat

3 frunze de dafin

Feliile de rasol (eu am avut 2 felii uriaşe) se şterg bine cu prosoape de hârtie, se asezonează cu sare şi piper şi apoi se tăvălesc prin făină (scuturaţi excesul de făină, nu aveţi nevoie de el). Într-o tigaie încăpătoare se pune uleiul de măsline. Când s-a încins foarte bine, se pun cu grijă bucăţile de rasol şi se rumenesc pe ambele părţi. Dacă folosiţi o tigaie mică, rumeniţi feliile de carne pe rând, nu le îngrămădiţi în tigaie. Se scoate carnea pe o farfurie cât timp vă ocupaţi de legume.

Legumele se curăţă şi se spală, ceapa se toacă mărunt, iar celelalte legume se taie cubuleţe. În aceeaşi tigaie în care aţi rumenit carnea, se căleşte întâi ceapa şi apoi se adaugă şi restul legumelor. Se călesc astfel legumele câteva minute la foc mare, se pune vinul alb, şi se mai lasă încă 5 minute la foc mic, fără capac. Apoi, se adaugă conserva de roşii, apa, sare, piper, cimbrul uscat, frunzele de dafin şi se amestecă bine.

În această fază, dacă aveți slow cooker, puteţi să transferaţi legumele în slow cooker şi să puneţi carnea peste acestea. Se setează slow cookerul la treapta “high” şi se lasă aproximativ 3 ore, în funcție de cât de fragedă este carnea. Încercați să nu ridicați capacul prea des pentru că acest lucru va prelungi timpul de gătire.

Dacă nu aveți slow cooker, folosiți încă de la început o cratiță mare, în care să intre legumele împreună cu carnea. După ce ați călit legumele și ați adăugat condimentele, roșiile și apa, puneți bucățile de rasol peste legume, acoperiți cratița și gătiți la foc mic până când carnea este moale și cade de pe os.

Deși rețeta aceasta presupune un timp de gătire mare, de fapt un timp de așteptare mare. merită din plin. Când veți gusta pentru prima dată din carnea aceea moale, veți ști că acesta va fi unul dintre acele preparate la care vă veți întoarce mereu și mereu.

Poftă bună!

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment