Fel principal, Garnituri, Vegan

Orez cu ardei copţi

aromeinbucatarie.ro - orez cu ardei copti

Indiferent de oră sau de cum este el pregătit, orezul este preferatul soțului meu. Fie că vorbim de banalul pilaf, un risotto cremos sau orez cu lapte, el este în stare să mănânce orez oricând și oricum. Ba chiar l-am convins să mănânce ardei umpluți (pe care el îi urăște), dar cu orez și ciuperci.

Problema este că mie îmi place să încerc mereu rețete noi, cu felurite ingrediente, așa că a trebuit să găsesc și alte variante sub care să-l gătesc.

Orezul cu ardei copți a avut un succes neașteptat atât în rândul celor mari, cât și al celor mici. Cred că ardeii copți sunt responsabili pentru asta. Îi dau o aromă nemaipomenită, ceea ce l-a făcut să se claseze în topul nostru de mâncăruri pe bază de orez.

Ingrediente orez cu ardei copţi

  • 250 gr orez
  • 3 ardei copţi
  • 1 conservă roşii tocate
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 600 ml apă sau supă de legume
  • sare, piper
  • pătrunjel verde

Mod de preparare orez cu ardei copţi

  1. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
  2. Orezul se spală şi el şi se lasă la scurs într-o sită cât vă ocupaţi de restul ingredientelor.
  3. Ardei copţi se taie în bucăţi mari, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
  4. Într-o cratiţă se pune la încins uleiul de măsline, în care veţi căli preţ de 4-5 minute ceapa, la foc mediu.
  5. Când ceapa se înmoaie, se adaugă orezul bine scurs şi se mai căleşte 2-3 minute, amestecând din când în când.
  6. Se adaugă 100 ml de apă sau supă de legume şi se amestecă continuu, până când aceasta este absorbită complet.
  7. Se pun ardeii copţi tăiaţi, roşiile din conservă, 400 ml de apă sau supă de legume, sare şi piper.
  8. Când începe să fiarbă se acoperă cratiţa cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
  9. Orezul cu ardei copţi se găteşte la 200 de grade pentru 20-25 minute, până când absorbe în totalitate lichidul.
  10. Se scoate cratiţa din cuptor, se mai adaugă restul de 100 ml de apă sau supă de legume, se amestecă uşor şi se lasă acoperit pentru 10 minute.
  11. Înainte de a servi orezul cu ardei copţi se presară pătrunjelul verde.

Indiferent că aţi ales acest preparat pentru a-l servi ca atare sau garnitură, este o alegere potrivită atât la prânz, cât și pentru cină. Orezul cremos cu mult ardei copt, plin de arome, va fi pe placul tuturor.

Să aveți spor și poftă!

aromeinbucatarie.ro - orez cu ardei copti

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*