Paste

One pot pasta cu zucchini şi măsline verzi

 

În ultima perioadă mă trezesc tot mai des că nu am timp să gătesc nici măcar strictul necesar. Şi atunci apelez la reţete rapide, dar sănătoase – o salată săţioasă cu ton şi fasole roşie, hummus (cu năut din conservă pentru a economisi timp preţios), paste cu multe legume. Dar chiar şi reţetele rapide implică uneori o chiuvetă plină de vase murdare, care trebuie spălate iar pentru asta este nevoie din nou de… timp.

Acum foarte mult timp am dat pentru prima dată peste o reţetă de one pot pasta, adică paste într-o oală, care implică exact aşa cum îi spune şi numele, o singură oală. Variantele de one pot pasta sunt infinite, totul ţine de gusturile şi imaginaţia fiecăruia. De data aceasta am vrut să consum câteva legume pe care le aveam prin frigider aşa că am optat pentru varianta de veggie pasta, peste care am adăugat la final puţină smântână grasă şi fâşii subţiri de parmezan. Nu doar că a fost o masă super rapidă, dar şi gustul a fost pe măsură.

 

Ingrediente

250 gr paste (eu am folosit tagliatelle)

750 ml apă

1 zucchini

jumătate de ardei gras portocaliu

jumătate de ardei gras roşu

câteva roşii cherry

10 măsline verzi fără sâmburi

1 lingură pesto de busuioc

sare, piper alb

o mână de rucolla

2 linguri de smântână fermentată grasă

fâşii de parmezan

Aşa cum ziceam, one pot pasta presupune gătirea tuturor ingredientelor într-o singură oală/cratiţă. Asta înseamnă că după pregătirea ingredientelor tot ce aveţi de făcut este să le amestecaţi într-o oală, să puneţi oala pe foc, iar pastele vor fi gata în scurt timp.

                           

  • spălați bine toate legumele;
  • tăiați zucchini în sferturi pe lungime și apoi feliați subțire;
  • tocați ardeii cubulețe;
  • tăiați roșiile cherry și măslinele în sferturi;
  • puneți în oală pastele, zucchini-ul, roșiile, măslinele, ardeii, sare, piper alb și apa;
  • acoperiți oala cu un capac și gătiți la foc mediu până când pastele absorb tot lichidul, amestecând din când în când;
  • la sfârșit, adăugați rucolla, pesto-ul, smântâna, amestecați și serviți imediat;
  • pentru mai mult gust, garnisiți cu fâșii fine de parmezan sau cu parmezan proaspăt ras.

Cam asta este tot ce aveți de făcut pentru a găti cea mai rapidă și grozavă porție de paste cu legume pe care ați încercat-o vreodată.

Husband&toddler approved!

Să aveți poftă!

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline