SuperBlog

Numai zece-s norocoase!

Sursa foto Answear.ro

De când am devenit mamă (nu este prea mult de atunci, doar puţin peste 3 ani), am dezvoltat o relaţie foarte strânsă cu shopping-ul online. Iar la asta a contribuit cu siguranţă şi faptul că am alăptat ambii copii. De curând am văzut în social media o fotografie care mi se potriveşte perfect, pe care scrie ceva de genul: “Se spune că dacă alăptezi faci economie. Cumpărăturile online pe care le fac în timpul alăptării dovedesc contrariul”.

Cam aşa stă treaba şi cu mine. De când am devenit mamă şi am descoperit Answear.ro (care s-a lansat la doar 2 luni după naşterea voinicului meu, adică în noiembrie 2015 – o fi sau nu coincidenţă?), contul meu bancar a avut de suferit. Însă garderoba mea s-a îmbogăţit considerabil, ţinând cont şi de faptul că am avut nevoie de haine potrivite “formelor” de gravidă, apoi de bluze în care să pot alăpta uşor, apoi am revenit pentru scurt timp la silueta pre-sarcină. Şi am luat-o iar de la capăt.

Un singur lucru nu s-a schimbat în acest timp: dorinţa mea de a purta ceea ce-mi place şi îmi vine bine. Iar la îndeplinirea acestei dorinţe au contribuit deopotrivă magazinele online (când ai doi copii la purtător e greu să baţi magazinele în lung şi în lat) şi o listă – deschisă încă – a pieselor care nu trebuie să lipsească din garderoba mea.

Dacă ar trebui totuşi să aleg 10 produse de care nu m-as putea lipsi vreodată, acestea ar fi:

1. Încălţăminte comodă şi super arătoasă – aka adidaşi.

Pentru mine, ca mamă, pe primul loc se află o pereche de adidaşi. De ce? Pentru că sunt mereu în mişcare, mereu pe fugă. Pentru că merg în parc, la locul de joacă, la plimbare, cu bicicleta. Iar marea mea dragoste sunt adidaşii New Balance. Le-am promis picioarelor mele că nu voi interveni vreodată între ele şi cea mai comodă pereche de încălţăminte care le-a “îmbrăcat” vreodată.

Foto din arhiva personală
Păcat că nu se vede şi cât de fericită eram când i-am probat.

2. Jeans

La doar un punct diferenţă se află nelipsiţii jeanşi. Nu cred să existe pe faţa pământului o persoană care să nu aibă în dressing măcar o pereche. Şi dacă sunteţi adepţii unui stil minimalist, clar aveţi nevoie de o pereche de jeans albaştri, cu o croială simplă. Sunt uşor de asortat, merg purtaţi împreună cu orice bluză şi orice încălţăminte.

Sursa foto Answear.ro

3. Cămaşa albă

Dacă am zis de jeans, trebuie să vă povestesc acum şi despre cămaşa albă. Mi se pare că merg mână în mână. O poţi purta la birou, în parc, la o cină cu prietenii, la cafea cu prietena cea mai bună, ba chiar şi când mergi cu puştiul în parc (da, ştiu, sunt o neînfricată care poartă cămaşă albă când merge să dea copilul în leagăn în parc. I’m crazy like that).

Sursa foto Answear.ro

4. Rochia roşie

Next up este rochia elegantă. Şi nu vorbesc despre rochia neagră nelipsită din garderoba oricărei doamne/domnişoare. Eu mizez pe roşu. Îmi place la nebunie roşul şi cred că nu prea ai cum să dai greş cu o rochie midi roşie, care îmbracă frumos silueta. Accesorizată simplu şi cu gust, îmi pare a fi una dintre piesele pe care TREBUIE să le ai în garderobă.

Sursa foto Answear.ro

5. Pantofi negri

Şi pentru rochia de care ziceam mai sus (chiar şi pentru perechea aceea de jeans clasici) bineînţeles că este nevoie de nişte pantofi  negri cu toc, mai mare sau mai mic, după posibilităţi. Pentru că nu le am eu prea tare cu fashion-ul, prefer să mă bazez pe combinaţii clasice, fiind astfel sigură că nu arăt de parcă ar fi căzut şifonierul pe mine.

Sursa foto Answear.ro

6. Geacă

E deja octombrie, iar gândul îmi zboară inevitabil la o geacă sau un palton. Cum nu mai e nevoie să vă spun că sunt o mamă cu doi copii mici (am voie să dau vina pe copii, nu?!), se subînţelege că pentru mine o geacă este de maximă importanţă. Una de calitate, în care mă pot mişca în voie, dar şi să arăt chic. Dacă rochia îmi place să fie de un roşu aprins, când vine vorba de geci aleg culoarea mea preferată de vreo 3 ani încoace – galben muştar. E stilată, nu cred că se va demoda prea curând şi, în plus, cred că aduce un pic de soare în peisajul întunecos de octombrie.

Sursa foto Answear.ro

7. Sacou

Am trecut în revistă  şi geaca aşa că ajungem laaaaa sacou (unul numai bun de asortat cu rochia roşie şi pantofii negri. Ori cu perechea de jeans). Preferatul meu este un sacou Marciano Guess la care tot visez de ceva timp. Au avut prioritate rochiţele şi puloverele micuţei aşa că eu îmi aştept cuminte rândul.

Sursa foto Answear.ro

8. Tricou uni

O altă piesă de rezistenţă din garderoba unei mame este (sau ar trebui să fie) tricoul uni, eventual cu un mesaj funny. Eu le iubesc pe cele albe pentru că sunt foarte uşor de asortat. Le-am purtat toată vara la pantaloni scurţi, jeanşi sau fuste. O astfel de piesă te scoate din orice încurcătură, mai puţin când junioara hotărăşte să se şteargă de prune pe tricoul tău, ori voinicul vrea să ţi-l decoreze cu noile lui acuarele. You win some, you lose some.

Sursa foto Answear.ro

9. Geanta

Nu putea să lipsească din top 10 o geantă. Una de dimensiune medie. Am avut o perioadă în care eram îndrăgostită de genţile uriaşe, stil sac, în care aş puteam să-mi pierd chiar şi copiii. Îmi dau seama acum că niciodată nu găseam ce îmi trebuia într-o astfel de geantă. Apoi a urmat perioada genţilor minuscule în care îmi încăpeau telefonul, banii şi buletinul. Dar acum, eheeee, acum sunt echilibrată şi folosesc genţi medii.

Sursa foto Answear.ro

10. Ceasul

Last but not least.. ceasul. Nu aş putea trăi fără el. Am un ceas pe care îl port de 7 ani!!! L-am cumpărat în prima mea vacanţă de salariat şi nu mă pot despărţi de el. Pe lângă acesta mai am alte 5 ceasuri, ultimul cumpărat acum 2 săptămâni. Orice om care se respectă poartă un ceas. Greşesc?  Acum am pus ochii pe un ceas Skagen pentru că tot sper să găsesc un înlocuitor pentru ceasul meu de suflet, care a văzut şi zile mai bune (poate se prinde Moş Crăciun de aluzie).

Sursa foto Answear.ro

Cum spuneam, lista mea de produse care nu trebuie să-mi lipsească din garderobă este deschisă şi va rămâne mereu aşa pentru simplul fapt că viaţa mea este într-o continuă schimbare şi mişcare. Cele zece norocoase din lista de mai sus reprezintă un top în concordanţă cu nevoile şi preferinţele mele actuale (deşi trebuie să recunosc că am prea rar ocazia să port rochia roşie şi pantofii cu toc).

Dacă ar trebui să faceţi un top 10 al produselor din garderobă fără de care nu concepeţi să trăiţi, cum ar arăta acesta?

(*Acest articol a fost redactat pentru prima probă a SuperBlog 2018.)

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment