noodles cu vita

De câte ori îmi rămâne de la alte preparate câte o bucată mică de carne, încerc să o valorific la maxim. De data asta aveam la dispoziţie 250 gr de muşchi de vită (rămas după ce am făcut o ruladă umplută cu ciuperci), dar şi câteva păstăi late de fasole verde, care mi se par absolut minunate. Aşa că prima reţetă care mi-a venit în minte a fost una cu influenţe chinezesţi. Iar combinaţia de noodles de orez cu bucăţele fragede de vită şi legume crocante mi se pare a fi una dintre cele mai potrivite în acest caz.

Ingrediente noodles cu vită (2 porţii)

250 gr carne macră de vită (eu am folosit muşchi)

1 lingură sos de soia

1 lingură sos de peşte

1 linguriţă ulei de susan

jumătate de linguriţă de ghimbir ras

1 lingură cu vârf de amidon

jumătate de ardei gras roşu

1 morcov mediu

3 păstăi mari de fasole verde (păstăi late)

1 lingură ulei de floarea soarelui

3 grăunţe de usturoi

o bucată de ghimbir de dimensiunea unui ou de prepeliţă

100 gr noodles de orez (eu am folosit din cei plaţi)

1 lingură ulei de susan

2 linguri sos de soia

1 lingură oţet de orez

2 fire de ceapă verde

Mod de preparare noodles cu vită

 1. Carnea de vită se taie în fâşii mici, subţiri.
 2. Într-un bol se amestecă ingredientele pentru marinadă: 1 lingură sos de soia, 1 lingură sos de peşte, 1 linguriţă ulei de susan, jumătate de linguriţă de ghimbir ras,  1 lingură cu vârf de amidon.
 3. Se pune carnea de vită peste marinadă şi se amestecă bine, astfel încât fiecare bucată de carne să fie acoperită de marinadă.
 4. Se lasă carnea la frigider pentru cel puţin o oră.
 5. Morcovul se curăţă şi se taie julien, ardeiul roşu se taie cuburi, iar păstăile de fasole verde se feliază în diagonală.
 6. Puneţi la fiert o oală cu 2 litri de apă şi un praf de sare. Când apa clocoteşte, opriţi focul, puneţi tăiţeii de orez în apă şi acoperiţi cu un capac. Lăsaţi-i în apă pentru 4 minute, scoateţi tăiţeii într-un bol şi amestecaţi-i cu o lingură de ulei de susan.
 7. După ce aţi lăsat carnea la marinat cel puţin o oră şi aveţi toate ingredientele pregătite, vă puteţi apuca de gătit.
 8. Într-un wok încingeţi uleiul de floarea soarelui şi rumeniţi carnea la foc mare pentru 2-3 minute. Scoateţi carnea într-un bol.
 9. În acelaşi wok căliţi usutoriul şi ghimbirul pentru 1 minut.
 10. Adăugaţi morcovul, fasolea verde şi ardeiul şi căliţi legumele la foc mare pentru 4-5 minute, în funcţie de cât de crocante le preferaţi.
 11. Puneţi carnea de vită înapoi în wok, adăugaţi tăiţeii de orez, sosul de soia şi oţetul de orez. Amestecaţi bine şi mai lăsaţi la foc mare încă 2 minute (amestecând din când în când).
 12. La sfârşit presăraţi ceapa verde toacată mărunt.

Serviţi imediat, fierbinte.

Să aveţi spor şi poftă!

noodles cu vita noodles cu vita noodles cu vita

0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment