Uncategorized

Nice & cozy la început de toamnă

Recunosc faptul că (şi) în acest an am ales să amânăm momentul inevitabil în care vom da piept cu toamna. Şi asta doar pentru că ne place atât de mult vara.

Dar odată ajunşi acasă din ultima vacanţă a verii prelungite, am îmbrăţisat cu drag aerul de toamnă şi toată atmosfera aceea care te îmbie la ceai cald, cafea aromată, prăjituri cu scorţişoară, dovleac copt şi tartă cu mere (separat sau împreună, fiecare alege).

Ce ar fi toate acestea fără un decor potrivit? Nici nu îmi pot imagina să schimb sezonul fără să aduc în fiecare cameră a casei mici piese care să ne aducă aminte de anotimpul de afară. Pentru mine, toamna este “cozy”, este despre culori arămii şi prăjituri pufoase şi aromate – ştiu, fac ce fac şi tot la mâncare ajung.

Iubesc să petrec timp în bucătărie, aşa că aceasta reprezintă mereu punctul de plecare atunci când mă gândesc la atmosfera pe care vreau să o creez. Iar masa este elementul central în bucătăria noastră, fiind prima căreia îi schimb ţinuta. Un set de naproane de culoare roşie i-ar sta foarte bine acum, alături de un suport de lumânări care să răspândească o lumină caldă şi plăcută. Deja mă văd stând la masă şi savurându-mi cafeaua (desigur, asta este o utopie când ai acasă şi doi pitici atomici, care funcţionează pe baterii inepuizabile).

Un napron roşu însoţit de câtiva dovleci arătoşi trasformă total aspectul bucătăriei.
Sursa foto: www.favi.ro
Iar lumina difuză a unei lumânări nu face decât să amplifice atmosfera caldă a casei.
Sursa foto: www.favi.ro

Dar să trecem la zona în care stăm de dimineaţă până seara, în zilele ploioase şi mohorâte – livingul. Aici se găsesc jucării împrăştiate la tot pasul, motiv în plus pentru a-mi îmbogăţi colecţia de cutii şi coşuri pentru depozitare, care sunt mai mult decor şi mai puţin pentru a depozita efectiv jucăriile.

Sursa foto: www.favi.ro

Cum spuneam, livingul este camera în care ne jucăm cel mai des cu cei mici, asta însemnând şi că ne tăvălim mult pe parchet. Sincer vorbind, când parchetul este acoperit de un covor pufos, în culori tomnatice, nici nu găsesc un motiv pentru care să nu trasformăm livingul în locul nostru de joacă.

Un covor pufos este modalitatea perfectă de a aduce toamna în casă.
Sursa foto: www.favi.ro

Când vine vorba despre dormitor lucrurile stau și mai bine. Aici îmi permit sa jonglez cu (multe) paturi si/sau cuverturi moi, în culori calde ca o îmbrățișare. Exact ceea ce trebuie sa găsești în dormitor.

Desigur, nu aș putea să refuz un divan pe care să citesc o carte bună înainte de somn și să-mi savurez cana de ceai (sau paharul de vin, depinde cât de grea a fost ziua care se încheie). Și aici îmi vine în ajutor una dintre păturile acelea despre care vă povesteam.

Sursa foto: www.favi.ro

Când casa te primește cu ‘brațele’ deschise și cu multă căldură, ce motive ai avea sa stai afară? Eu am 2 motive – doi copii zglobii care au nevoie sa zburde liberi, asta ca să rămână adulții cu mințile întregi 😁

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment