Deserturi

Negresă cu mere

Prăjiturile cu mere fac parte din preferatele noastre. Iar negresa cu mere nu face excepţie. Un blat pufos, umed, moale, care are în compoziţie o mulţime de mere, acoperit cu un strat generos de frişcă, este tot ce ai nevoie atunci când simţi cum pofta de ceva dulce. Pentru cei mici, am adaptat reţeta şi aşa am ajuns la o altă prăjitură grozavă, cu mere şi ghimbir (găsiţi reţeta aici).

Ingrediente

1 kg mere

250 gr făină

300 gr zahăr

4 ouă

1 fiolă esență rom

2 linguri cacao

1 linguriță bicarbonat stins cu puțină zeamă de lămâie

1 linguriță praf de copt

Pentru glazură – 100 ml lapte, 150 gr unt, 10 linguri zahăr, 2 linguri cacao

Pentru servit – frișcă

 

Preparare

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 200 grade.

Se amestecă faina cu cacaoa și praful de copt.

Într-un bol mare se încorporează merele rase și stoarse bine de suc, ouăle, zahărul, esența de rom și bicarbonatul stins. Se adaugă ingredientele uscate (făină, cacao, praf de copt) și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Se pune într-o tavă de aproximativ 33×23 cm și se coace 30 de minute la 200 de grade.

Cât blatul stă în cuptor, se pregătește glazura. Se încălzește laptele și se adaugă zahărul și untul tăiat cubulețe. Când acestea s-au topit, se adaugă cacaoa.

Glazura trebuie pusă fierbinte peste blat, imediat ce acesta a fost scos din cuptor.

Se lasă să se răcească și se servește cu frișcă.

0 Comments
Tags: , ,

lacrimioara

Reply your comment