Deserturi

Negresă cu cireșe

negresa cu cirese

A fost mare bucurie când am primit pentru testare un super-robot de bucătărie Kenwood Titanium Chef (găsiţi mai multe detalii despre el aici), pe care l-am pus de îndată la treabă. Nici nu a trebuit să mă gândesc îndelung ce rețetă să testez pentru că aveam deja în plan să pregătesc o negresă cu cireșe.

Chiar dacă nu este sezonul lor, eu mi-am făcut de lucru în vară și am pus la congelator mai multe pungi cu cireșe din grădina socrilor (asta pe lângă multe alte fructe și legume).

Robotul de bucătărie Kenwood Titanium Chef mi-a făcut munca atât de ușoară încât am avut timp să coc și niște crinkles cu ciocolată, pe care le-am devorat pur și simplu. Acesta ar fi singurul dezavantaj al lui, faptul că te determină să faci atât de multe prăjituri.

Bonus, Titanium Chef este atât de silenţios încât copiii mei au dormit liniştiţi în timp ce un prăjituream (în linişte) în bucătărie.

Negresa cu cireșe este o prăjitură pufoasă, super aromată, numai bună de împărțit cu prietenii sau poate colegii de birou. Genul de prăjitură pe care trebuie să o mănânci chiar și atunci când nu mai poți.

negresa cu cirese

Ingrediente negresă cu cireșe

 • 150 gr făină
 • 25 gr cacao
 • 2 lingurițe praf de copt
 • un praf de sare
 • 175 gr unt la temperatura camerei
 • 150 gr zahăr
 • 3 ouă
 • 1 linguriță extract de vanilie
 • 2 linguri lapte
 • 150-200 gr cireșe fără sâmburi (eu am folosit cireșe congelate).

Mod de preparare negresă cu cireșe

 1. Se cern împreună făina, sarea, cacaua și praful de copt.
 2. Am mixat untul și zahărul cu ajutorul robotului de bucătărie Kenwood Titanium Chef până când am obținut o cremă fină, semn că zahărul s-a topit. Deşi cantitatea de unt este mică, ajutorul meu s-a descurcat de minune, accesoriile lui fiind concepute în aşa fel încât să lucreze orice cantitate de ingrediente.
 3. Am adăugat apoi pe rând cele trei ouă, mixând la viteză mică după fiecare, până când a fost încorporat în crema de unt.
 4. Am pus la sfârșit și extractul de vanilie.
 5. Am oprit robotul de bucătărie, am curățat pereții vasului cu o spatulă (pentru a mă asigura că totul se amestecă foarte bine) și am pus ingredientele uscate – cele cernute împreună la punctul 1. – și cele două linguri de lapte.
 6. Am pornit din nou robotul de bucătărie la viteză mică și am mai mixat doar cât să se omogenizeze compoziția. Datorită capacul de protecţie al robotului Kenwood Titanium Chef, ingredientele rămân în bolul de oţel inoxidabil (sigur vi s-a întâmplat cel puţin o dată să adăugaţi făina şi să se ridice un nor alb în toată bucătăria).
 7. Am turnat aluatul într-o tavă cu dimensiunile de 15×18 cm tapetată cu hârtie de copt.
 8. Se pun pe deasupra cireșele fără sâmburi, apăsând ușor (dacă folosiți cireșe congelate, le lăsați să se dezghețe complet și să se scurgă într-o sită).
 9. Am preîncălzit cuptorul și am copt negresă pentru 35 de minute la 180 de grade. Verificați după primele 30 de minute, folosind o scobitoare.
 10. Negresa trebuie să rămână puțin umedă la interior, nu este o prăjitură uscată precum un pandișpan normal.
 11. Când a fost coaptă, am scos-o din cuptor și am lăsat-o să se răcească 5 minute în tavă.
 12. Am scos negresa cu cireșe pe un grătar și am așteptat să se răcească.
 13. Am tăiat negresa în 12 porții egale și am pudrat-o cu zahăr.

A fost o adevărată plăcere să pregătesc (și să mânânc) această negresă cu cireșe. Un reminder că vara nu este atât de departe pe cât pare, trebuie doar să ai la îndemână ingredientele potrivite și un strop de imaginație.

Să aveți spor și poftă!

negresa cu cirese
0 Comments
Tags: ,

lacrimioara

Reply your comment