Deserturi, Vegan

Mucenici munteneşti în zeamă aromată

Deşi am descoperit mucenicii foarte târziu, undeva pe la 20 de ani, am ajuns să-mi placă foarte tare. Aşa că nici anul acesta nu aş fi putut să ratez ocazia să fac măcar o porţie rapidă de mucenici munteneşti. Săptămâna trecută am făcut în avans mucenicii moldoveneşti de post (reţeta aici).

Ingrediente mucenici munteneşti

400 gr mucenici

2,5 litri apă

un praf de sare

coaja rasă de la 2 lămâi

2 linguriţe scrorţişoară

8 linguri zahăr

1 sticluţă esenţă de rom

200 gr nucă măcinată

Mo de preparare mucenici munteneşti

1. Puneţi la fiert cei 2,5 litri apă, în care aţi pus un praf de sare.

2. Când apa clocoteşte, adăugaţi mucenicii şi lăsaţi-i să fiarbă până când se înmoaie, aproximativ 10 minute.

3. Adăugaţi coaja de lămâie, scorţişoara, zahărul, esenţa de rom şi jumătate din nuca măcinată.

4. Mai lăsaţi să fiarbă câteva minute, cât să se dizolve zahărul.

5. Mucenicii munteneşti sunt gata. Îi serviţi reci, presăraţi cu restul de nucă măcinată.

Poftă bună!

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline