Pentru copii, Pizza

Mini-pizza pentru voinicei

mini-pizza

Suntem o familie care iubeşte pizza, la fel ca multe alte familii în care există cel puţin un copil. Iar copiii mei sunt pur şi simplu înnebuniţi după pizza. Mulţumirea mea cea mai mare este faptul că preferă oricând o pizza doar cu legume şi mozzarella şi nu una cu mezeluri (fie chiar şi banala şuncă).

De câte ori ieşim în oraş ştiu deja ce va comanda puştiul – pizza cu ciuperci şi porumb ori paste cu sos de roşii. Nu vă lăsaţi păcăliţi de aceste opţiuni ale lui, îi place foarte mult carnea, dar nu pe pizza sau în paste.

Ca să fac întreaga experienţă şi mai distractivă, uneori îmi fac timp pentru a le pregăti mini-pizza cu topping-urile lor preferate. Nici nu vă imaginaţi cât sunt de încântaţi când le preparăm împreună – bineînţeles că R. mănâncă mare pare din topping-uri înainte de a ajunge pe pizza.

Ingrediente mini pizza (4 buc)

  • 250 gr făină albă
  • 160 ml apă călduță
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • jumătate de linguriță zahăr
  • jumătate de pliculeț drojdie uscată

Topping-uri pentru mini pizza

  • 200 gr mozzarella
  • 4 linguri sos de roșii
  • 6 ciuperci medii
  • 16 măsline fără sâmburi
  • 4 linguri boabe de porumb din conservă
  • câteva frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare aluat pentru mini-pizza

Aluatul pentru mini-pizza pentru voincei este acelaşi pe care îl folosesc de fiecare dată când fac pizza acasă. Făină, apă, ulei de măsline, drojdie şi sare. Şi un strop de zahăr pentru a ajuta drojdia să-şi facă treaba.

  1. Într-un bol mic amestec apa călduţă cu zahărul, uleiul de măsline şi drojdia.
  2. Pun amestecul deoparte pentru 2 minute.
  3. Într-un bol mare (sau în robotul de bucătărie) cern împreună făina şi sarea.
  4. Adaug amestecul de apă. drojdie, ulei şi zahăr peste făină şi frământ temeinic până când obţin un aluat elastic şi fin.
  5. Ideal este să folosiţi un robot de bucătărie pentru frământat, dar dacă faceţi lucrul acesta manual aveţi avantajul de a fi consumat niste calorii 🙂
  6. Las aluatul la dospit pentru o oră în bolul acoperit cu folie alimentară sau un prosop curat.

Asamblare mini-pizza pentru voinicei

  1. Acum urmează partea care îi place puştiului meu.
  2. Setez cuptorul la 250 de grade şi aşez pe raftul din mijloc o tavă.
  3. Împart aluatul în 4 bucăţi egale pe care le întind în discuri de dimensiunea unei palete de tenis de masă. Le întind direct pe hârtie de copt pentru a fi mai uşor de transferat în cuptor – fiecare pizza pe o bucată de hârtie.
  4. Pun pe fiecare dintre aceste discuri de aluat câte o lingură de sos de roşii (făcut de mama mea sau de bunica soţului).
  5. Feliez subţire ciupercile, iar măslinele le tai în sferturi.
  6. Pun felii de ciuperci, măsline, boabe de porumb pe fiecare pizza. Fiecare dintre noi îşi face propria pizza după bunul plac.
  7. La sfârşit rup mozzarella cu mâna şi aşez bucăţelele pe pizza.
  8. Transfer pizza în tava aflată deja în cuptorul încins la 250 de grade (fie coaceţi câte 2 pizza, fie folosiţi 2 tăvi pentru a le coace pe toate deodată).
  9. Las mini-pizza în cuptor pentru 8-10 minute, iar când este gata presar busuioc proaspăt.
  10. Uneori mai adaug şi parmezan proaspăt ras, asta dacă nu îl devorează R. între timp.
  11. Mini-pizza pentru voinicei se serveşte imediat.

Să aveţi spor şi poftă!

mini-pizza
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*