Fel principal

Miel în stil grecesc

aromeinbucatarie.ro - miel grecesc

Nu mai este mult până la Paşte şi deja m-au năpădit toate poftele. De la cozonac pufos şi pască până la drob, salate de toate felurile şi friptură de miel.

Oricât de mult aş aprecia o friptură frumos rumenită, gătită îndelung la cuptor, parcă prefer ceva în stilul unei tocăniţe, cu mult sos şi câteva legume pe lângă.

Dacă şi vouă vă place tot genul acesta de “friptură” de miel, sunt convinsă că veţi aprecia varianta de miel în stil grecesc – cu sos de roşii, măsline kalamata, ceapă şi vinete. Ideal este să puneţi lângă ea şi un tzatziki pregătit cu iaurt cremos. Vă spun, grecii nu m-au dezamăgit niciodată când vine vorba de mâncare.

aromeinbucatarie.ro - miel grecesc

Ingrediente miel în stil grecesc

  • aprox 1 kg coaste de miel
  • 1 linguriţă oregano verde tocat
  • 1 linguriţă cimbru verde tocat
  • 3 grăunţe de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 vânătă mare
  • 2 cepe roşii
  • 200 ml vin alb
  • o conservă de 400 gr roşii tocate
  • 15 măsline kalamata
  • 200 ml apă
  • sare şi piper după gust
  • o legătură pătrunjel verde

Mod de preparare miel în stil grecesc

  1. Într-un bol amestecaţi usturoiul pisat, cimbrul şi oregano tocate mărunt (sau puteţi folosi varianta uscată), o linguriţă de sare şi 2 linguri de ulei de măsline.
  2. Ungeţi bine coastele de miel cu amestecul de mai sus şi lăsaţi-le la marinat, la rece, pentru cel puţin o oră.
  3. Încingeţi 2 linguri de ulei într-o cratiţă mare şi rumeniţi coastele de miel marinate (în mai multe trenşe, nu trebuie să fie înghesuite).
  4. După ce aţi rumenit toate coastele, lăsaţi-le deoparte pe o farfurie.
  5. În aceeaşi cratiţă puneţi şi celelalte 2 linguri de ulei şi căliţi ceapa feliată. Aduăgaţi apoi vinetele tocate în cuburi mici.
  6. Căliţi pentru 5-6 minute şi adăugaţi coastele rumenite.
  7. Puneţi roşiile tocate, apa şi măslinele.
  8. Daţi focul mic, acoperiţi cu un capac şi gătiţi pentru o oră.
  9. Verificaţi carnea şi dacă nu este suficient de moale, mai gătiţi încă 30 de minute, sau până când este fragedă.
  10. La sfârşit potriviţi de sare şi piper şi presăraţi pătrunjelul tocat mărunt.
  11. Mielul în stil grecesc se serveşte fierbinte, împreună cu tzatziki şi pâine proaspătă. Mai puteţi pune lângă el şi un piure de cartofi sau cartofi la cuptor.

Să aveţi spor şi poftă!

aromeinbucatarie.ro - miel grecesc
0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline