Fel principal

Miel cu bulgur la cuptor

Sunt convinsă că nu sunt singura care se trezeşte uneori că intră într-o rutină a meniului. Clasicul pilaf, paste, ciorbă de pui sau văcuţă, mâncare de cartofi, peşte cu broccoli şi aşa mai departe.

Deşi mâncărurile pe bază de bulgur nu ne sunt străine (trebuie să încercaţi pilaful de bulgur), a fost prima dată când am încercat combinaţia de miel, bulgur şi scorţişoară. Da, exact! Scorţişoară! Nu aş crezut niciodată că scorţişoara poate să aibă un aşa succes într-un preparat sărat.

Bulgurul nu este doar un aliment foarte sănătos (conţine vitamine din complexul B, magneziu, fier şi fibre), ci şi ieftin şi poate fi folosit atât în salate, supe, garnituri sau ca fel principal, cum este cazul acestui miel cu bulgur la cuptor.

Dacă nu l-aţi încercat încă, vă dau o veste bună 🙂 îl puteţi comanda pe www.sanovita.ro, iar dacă folosiţi codul “aromeinbucatarie” veţi primi un discount de 15% la coşul de cumpărături.

Ingrediente miel cu bulgur

  • 800 gr carne de miel fără os – eu am folosit piept
  • 2 cepe mari
  • 2 grăunţe de usturoi
  • jumătate de linguriţă de scorţişoară
  • o lingură oregano proaspăt, tocat mărunt
  • sare şi piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • o conservă de roşii tocate
  • 1.2 litri apă
  • o cană bulgur SanoVita
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 2 castraveţi mici
  • 1 lingură mentă proaspătă, tocată mărunt
  • o lingură ulei de măsline
  • 1 grăunte de usturoi
  • sare

Mod de preparare miel cu bulgur la cuptor

  1. Carnea se taie în cubuleţe şi se aşează într-o tavă sau cratiţă (veţi avea nevoie şi de capac mai târziu).
  2. Ceapa se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi şi apoi se feliază.
  3. Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l.
  4. Puneţi ceapa, usturoiul, sare, piper, scorţişoara, 2 linguri ulei de măsline şi oregano-ul peste carne.
  5. Gătiţi carnea pentru 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  6. Apoi adăugaţi roşiile şi apa peste carne, amestecaţi şi mai gătiţi încă o oră şi jumătate la 180 de grade.
  7. Puneţi bulgurul, amestecaţi şi acoperiţi cu un capac. Daţi la cuptor pentru încă 20 de minute.
  8. Între timp pregătiţi un tzatziki rapid. Daţi castraveţii pe răzătoarea mare, presăraţi puţină sare şi lăsaţi-i 5 minute într-o sită – astfel veţi elimina excesul de apă.
  9. Amestecaţi iaurtul cu o lingură ulei de măsline, castraveţii raşi bine storşi, sare, menta tocată şi usturoiul pisat.
  10. Mielul cu bulgur la cuptor se serveşte fierbinte împreună cu tzatziki-ul fresh şi aromat.

Să aveţi spor şi poftă!

0 Comments

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Inline
Inline