SuperBlog

Mic-dejun prea bun, prea rapid!

Mănâncă micul-dejun singur, împarte prânzul cu prietenii și dăruiește cina dușmanilor.

Conform zicalei de mai sus, dar și mai multor studii, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, care oferă organismului nostru “combustibil” pentru a funcționa până la prânz, când acesta își va cere din nou dreptul de a fi alimentat.

După o noapte întreagă în care corpul este în repaus, mi se întâmplă să mă trezesc mai mult decât înfometată (starea aceea de “aș mânca orice, oricum dar ACUM”). Este nu numai natural, ci și indicat să mănânc ceva la scurt timp după ce m-am trezit, de preferat la cel mult o oră.

Recunosc faptul că sunt și zile în care simt cum timpul mi se scurge printre degete și îmi dau seama în jurul orei 12 că nu am apucat decât să îmi beau cafeaua – fără de care nici nu cred că aș putea să funcționez. Dar acelea sunt zilele în care tot corpul meu pare să sufere de pe urma lipsei unui mic dejun hrănitor și sănătos.

Totuși, astfel de zile sunt din ce în ce mai rare pentru că acum există numeroase soluții pentru a-mi pregăti ceva rapid de mâncare la prima oră a dimineții (nu sunt adepta micului dejun pregătit de seara, așa că varianta aceasta iese din discuție). 

Una dintre aceste soluții este un storcător prin presare la rece Hurom, care să stoarcă la propriu toate vitaminele din fructe și legume într-un timp record și fără prea multă implicare din partea beneficiarului, adică subsemnata. Și nu, nu îmi pregătește soțul micul-dejun.

Știu că pare ireal, dar există un astfel de storcător, pe numele lui Hurom HA-I One Stop. El îmi poate prepara cele mai bune sucuri ori smoothie-uri, pe care eu le pot savura în timp ce mă ocup de make-up sau cât  îmi aranjez părul. Ba chiar și în drum spre birou, atunci când mă trezesc târziu și sunt contracronometru.

Mai exact, noul storcător prin presare la rece de la Hurom este atât de user-friendly încât nici nu mai este nevoie să mă implic prea mult în pregătirea ingredientelor pentru sucul meu preferat. Pur și simplu le spăl, le tai în bucăți mari și le introduc în storcător, iar el își face magia. E fix atât de simplu. Iar asta datorită faptului că este prevăzut cu un recipient cu gură mare de alimentare care face treaba în locul meu.

Nici măcar nu este nevoie să stau cu ochii pe el. Am pus toate ingredientele, pun capacul, îl pornesc și cât el mărunțește și stoarce fructele și legumele, eu îmi pregătesc mult dorita cafea, în care adaug și un strop de lapte de migdale. 

Cu un asemenea ajutor, este evident de ce mic dejunul meu preferat este un suc proaspăt din măr, morcovi, mentă, puțin ghimbir și o tijă de țelină apio. Desigur, nu refuz nici sucul de portocală și sfeclă roșie, o altă combinație pe care o îndrăgesc. 

Tot storcătorul Hurom HA-I One Stop este cel mare îmi vine în ajutor și când pregătesc laptele de migdale pe care îl adaug în cafea. După ce am lăsat migdalele la înmuiat în apă rece pentru câteva ore, le scurg și le pun în storcător (de data aceasta folosesc gura de alimentare clasică), adaug apă și gata laptele de migdale. Proaspăt, 100% natural, fără zahăr sau conservanți. Îl pun într-o sticlă închisă etanș și mă bucur de cel mai bun lapte de migdale pentru câteva zile (îl țin pe ușa frigiderului). 

Și ca să vedeți că nu sunt singura din familie care profită de storcător, uneori folosesc acest lapte de migdale și când prepar terciul de ovăz al lui R. Adaug o mână de fructe proaspete pe deasupra, semințe de chia, o linguriță de miere și am pregătit în câteva minute un mic dejun pentru supereroi, cum îi place lui să spună. 

Sursa foto: arhiva personală.

Desigur că există un infinit de combinații pe care le puteți pregăti folosind storcătorul Hurom HA-I One Stop. Si tot atât de multe mic dejunuri rapide și sănătoase. Singura limită este propria imaginație. Pentru voi cum arată un mic dejun perfect într-o dimineață pe fugă?

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2018.

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment