Fel principal

Mâncare de limbă cu măsline

Deşi nu foarte populară, limba de vită este absolut delicioasă, atunci când este pregătită corespunzător şi este asociată cu ingredientele potrivite. Până acum, am descoperit două reţete cu limbă de vită care nouă ne plac foarte mult, aceasta fiind una dintre ele, iar al doilea preparat este salata de limbă cu maioneză (reţeta aici), un aperitiv potrivit la orice masă. Revenind la reţeta de astăzi, trebuie să vă spun că sosul de roşii uşor acrişor este completat perfect de măslinele sărate şi carnea fragedă, fiind chiar şi pe placul micilor mofturoşi – băieţelul meu a devorat pur şi simplu porţia lui.

Ingrediente

600 gr limbă de vită

1 morcov

1 tijă ţelină apio

1 frunză de dafin

câteva boabe de piper

Pentru sos:

2 cepe mici

1 morcov

1 conservă roşii decojite în suc de roşii

2 polonice din zeama în care a fiert limba

200 gr măsline

2 linguri ulei de măsline

sare, piper – după gust

Preparare:

  1. Limba se spală foarte bine şi se pune la fiert în apă rece. Când începe să fiarbă, se adună toată spuma care se formează la suprafaţa apei. Se adaugă morcovul, tija de ţelină, frunza de dafin, boabele de piper şi puţină sare.
  2. Se fierbe la foc mediu până când limba este foarte moale, uşor de pătruns cu furculiţa. Dacă vreţi sp scurtaţi timpul de fierbere, folosiţi oala sub presiune.
  3. Când limba a fiert, se scoate pe un tocător, iar când se răceşte se îndepărtează pielea (dacă limba este fiartă suficient, pielea se desface foarte uşor).
  4. Limba se feliază subţire şi se lasă deoparte până când pregătiţi sosul.
  5. Într-o cratiţă, se încinge uleiul de măsline. Ceapa tocată mărunt se căleşte până când devine sticloasă.
  6. Se adaugă morcovul tocat mărunt şi 2 polonice din zeama în care a fiert limba. Se acoperă cratiţa şi se fierbe la foc moderat câteva minute.
  7. Roşiile din conservă se toacă grosier şi se adaugă în cratiţă împreună cu sosul de roşii din conservă.
  8. Se asezonează cu sare şi piper, după gust.
  9. Se acoperă cratiţa şi se fierbe sosul aproximativ 10 minute la foc mediu.
  10. La sfârşit se pun măslinele (de preferat, fără sâmburi) şi feliuţele de limbă, se amestecă şi se mai fierbe încă 5 minute, tot la foc mediu.
  11. Mâncarea de limbă cu măsline se serveşte caldă, alături de câteva felii de pâine proaspătă.

Poftă bună!

 

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*