Aluaturi

Langoși

Această lună, cea care găzduiește Provocarea secretă este Paula, de al cărei blog sunt absolut îndrăgostită. Blogul ei, Enjoy Dessert are o căsuţă nouă, în care veţi găsi toate reţetele ei ademenitoare, dar şi parada provocării.

Mie mi-a fost repartizat blogul Adniei, de unde am ales o reţetă de langoşi ungureşti.

Ingrediente (10 langoși)

75 ml lapte călduţ

un plic drojdie uscată (7 gr)

2 ouă

50 gr unt moale

1 praf de zahăr

1 praf de sare

250 gr făină (și câteva linguri în plus pentru a potrivi compoziția)

smântână și cașcaval ras pentru servire

Preparare

Se amestecă laptele călduţ cu zahărul şi drojdia. Se presară o linguriţă de făină şi se lasă deoparte pentru a se activa drojdia – aprox 5 minute.

Separat, se amestecă făina cu sarea, untul moale şi ouăle (pe care le-am bătut puţin în prealabil). Se adaugă şi amestecul de lapte, zahăr şi drojdia. Se frământă un aluat elastic, puțin lipicios dar care se desprinde uşor de pe mâini. Dacă este nevoie, mai adăugați puțină făină.

Se presară făină pe fundul unui bol, se pune aluatul şi se acoperă cu un prosop. Aluatul se lasă la dospit 1 oră, într-un loc călduţ şi ferit de curent.

Se formează discuri subțiri de aluat, de dimensiuni mari, care se prăjesc în ulei bine încins, atât cât să devină aurii. Se scot pe prosopele de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.

Se servesc fierbinți, cu smântână și puțin cașcaval ras sau cu dulceață. Sau cu orice vă cade bine.

Poftă bună!

0 Comments
Tags:

lacrimioara

Reply your comment